سلامت و پزشكي

سلامت و پزشكي

<-PostTitle->

در صورت عدم مصرف فيبر كافي و همچنين آب، يبوست ايجاد مي شود كه يكي از مشكلات گوارشي محسوب مي شود. (فيبر نوعي كربوهيدرات است و بيشتر در سبزيجات، غلات و آجيل وجود دارد)

در اثر دفع مدفوع سخت و خشك (يبوست)، پارگي و شكاف هايي در اطراف مقعد ايجاد مي شود كه شقاق مقعدي نام دارد. شقاق يا فيشر باعث خونريزي (رنگ خون قرمز روشن است) از مقعد مي شود و درد زيادي را در هنگام دفع مدفوع به همراه دارد و براي درمان آن بايد هرچه زودتر اقدام كرد.

اگر خونريزي بسيار شديد باشد منجر به كم خوني مي‌شود. شقاق مزمن بايد فورا درمان شود زيرا در صورت عدم درمان مي تواند عوارض زيادي به دنبال داشته باشد. عمل جراحي شقاق با ليزر، تنها روشي است كه بدون درد و خونريزي انجام شده و معمولا نتايج موفقيت آميزي را به دنبال دارد.

 

ليزر درماني بيماري هاي مقعدي به دليل حساسيت زياد اين ناحيه، نيازمند دقت بالا و تبحر پزشك است. كلينيك پايتخت يكي از بهترين مراكز ارائه دهنده خدمات ليزر عارضه هاي نشيمنگاهي در تهران است و همواره آماده ارائه بهترين خدمات به شما بيماران عزيز مي باشد.

انواع عمل شقاق

روش درمان بايد به درستي انتخاب شود، زيرا عمل هاي جراحي ممكن است عوارض زيادي را به همراه داشته باشد. امروزه روش هاي نوين مانند ليزر جاي خود را به روش هاي سنتي داده است و علاوه بر اينكه عوارضي به دنبال ندارد، روشي قطعي است. در ادامه به معرفي انواع روش هاي درمان شقاق پرداخته ايم. اما براي انتخاب بهترين روش درمان حتما با پزشك مشورت كنيد تا بر اساس شرايط پيشرفت بيماري بهترين روش انتخاب شود.

ليزر 

قطعي ترين روش براي درمان شقاق است. در اين روش اشعه ي ليزر به بافت بيماري تابيده مي شود و با ايجاد گرما كمك مي كند تا اين بافت از بين برود. مانند عمل جراحي نياز به بيهوشي ندارد؛ بنابراين بيمار عوارض داروهاي بيهوشي را تحمل نميكند و درمان فقط در چند ساعت انجام ميشود. 

كلينيك پايتخت يكي از قديمي ترين مراكز ليزر درماني بيماريهاي نشيمنگاه در تهران است كه با داشتن كادر مجرب و پزشكان حرفه اي، بهترين خدمات را به بيماران ارائه مي دهد. روش نوين ليزر را اكثريت پزشكان پيشنهاد مي دهند زيرا امكان برگشت بيماري در آن بسيار پايين است. 

برخي افراد اين باور غلط را دارند كه پس از درمان با ليزر بي اختياري مدفوع ايجاد مي شود اما اين باور كاملا غلط است زيرا در جراحي اين امكان وجود دارد نه در روش درمان با ليزر.

اسفنكتروتومي باز

برشي در عضلات اسفنكتر مقعد ايجاد مي شود تا فشار از روي اين ناحيه برداشته شود و شقاق مقعدي بهبود يابد. زماني كه اين برش ايجاد مي شود انقباض عضلات كاهش يافته و به شقاق اين امكان را ميدهد كه بهبود يابد. در اين روش برش ايجاد شده باز مي ماند.

اسفنكتروتومي بسته 

مانند روش اسفنكتروتومي باز در اطراف مقعد برش ايجاد مي شود اما قسمتي از برش ايجاد شده بخيه ميخورد. 

فلپ پيشرفته

در اين روش بخشي از قسمت سالم مقعد را به قسمت آسيب ديده پيوند ميزنند؛ بنابراين امكان بي اختياري مدفوع بسيار بالا است. دوره ي نقاهت در اين روش طولاني است و مراقبت بعد از عمل بسيار مهم است زيرا در صورت عدم مراقبت صحيح بيماري مجدد باز مي گردد. 

فيشركتومي

در اين روش قسمت آسيب ديده ي عضله ي مقعد (جايي كه شكاف ايجاد شده) توسط چاقوي جراحي حذف مي شود تا بصورت خود به خود ترميم شود. امكان برگشت بيماري در اين روش وجود دارد و مراقبت هاي بعد از عمل بسيار سخت است و به بيمار يك رژيم غذايي مخصوص داده مي شود تا از بروز مجدد يبوست جلوگيري شود.

عمل جراحي معايب زيادي دارد كه شامل موارد زير است:

  • دوره ي نقاهت طولاني است و حدود شش هفته زمان ميبرد.
  • نيازمند رژيم غذايي مخصوص بعد از عمل است زيرا در صورت عدم مصرف فيبر و مايعات امكان ايجاد يبوست و بازگشت بيماري وجود دارد.
  • نيازمند مراقبت بعد از عمل است زيرا در صورت عدم مراقبت درست ساير مشكلات مانند عفونت ايجاد مي شود.
  • جاي زخم باقي مي ماند و ظاهري زشت ايجاد ميكند.
  • به دليل درد پس از عمل بيمار نيازمند مصرف مسكن است.
  • عدم امكان فعاليت هاي فيزيكي كه در اين صورت بيمار از كار و شغل خود عقب مي ماند.
  • احتمال بي اختياري در دفع مدفوع و گاز در عمل جراحي به دليل ايجاد آسيب در عضلات اسفنكتر بسيار بالا است.

برخي افراد بر اين باورند كه بوتاكس براي شقاق نوعي درمان محسوب مي شود. بوتاكس براي شقاق درمان موقتي محسوب مي شود و فقط درد را تا مدتي مانند درمان هاي خانگي و مصرف دارو كاهش ميدهد.

بوتاكس را بايد بعد از عمل جراحي براي كاهش عوارض ناشي از جراحي استفاده كرد زيرا عوارض بعد از عمل را تا حد چشمگيري كاهش ميدهد و كمك مي كند تا بيمار متحمل درد كمتري شود. اما ناگفته نماند كه اين روش هم مشكلات خود را به دنبال دارد.

بايد دقت داشت كه شقاق يا فيشر را نميتوان در خانه درمان كرد زيرا درمان هاي خانگي و استفاده از پماد و دارو فقط علائم بيماري را كاهش ميدهند و نبايد آن را جزء روش هاي درمان قطعي به حساب آورد. در ادامه برخي راهكارها وجود دارند كه تا حدودي درد را كاهش مي دهند. به عنوان مثال نشستن در وان آب گرم (حمام سيتز) درد و التهاب را تا حد زيادي كاهش ميدهد. يا استفاده از برخي پمادها و داروهاي موضعي باعث مي شود كه حساسيت و التهاب زخم كاهش يابد.

 

منبع


امتیاز :

بازدید : 84

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/6/11  | ۰۵ | نویسنده : medicalhealth |