سلامت و پزشكي

سلامت و پزشكي

<-PostTitle->

بيماري شقاق مقعدي يا فيشر به ايجاد زخم يا ترك در پوست نواحي اطراف مقعد گفته مي شود، اين شقاق در اثر اعمال فشار زياد به ناحيه مقعد ايجاد شده است و از عوامل اصلي آن مي توانيم به ابتلا به يبوست اشاره كنيم. شقاق را مي توان از طريق روش هاي مختلفي درمان نمود كه در اين مقاله به دو مورد از آن يعني درمان شقاق با بوتاكس يا اسفنكتروتومي مي پردازيم :

درمان شقاق با بوتاكس

تزريق بوتاكس به شقاق مي تواند به درمان اين بيماري كمك نمايد همچنين در برخي از موارد تزريق شقاق به منظور تسكين درد هنگام استفاده از ساير روش هاي درماني صورت مي گيرد. اين روش با استفاده از تزريق سم بوتولينوم به زخم انجام مي شود. اين سم موجب مي شود عضله اسفنكتربراي مدتي محدود (3 الي 6 ماه ) فلج شود. كه اين امر گرفتگي عضله يا همان اسپاسم آن را برطرف نموده و از بين رفتن درد بيمار را به همراه دارد. به علاوه اين سم مي تواند در ترميم شكاف ايجاد شده ناشي از شقاق نيز موثر باشد.

ميزان درمان پذيري اين روش وابسته به علت زمينه اي بروز اين بيماري است. يعني اگر شقاق در اثر بيماري هاي زمينه اي بروز نمايد، امكان درمان آن توسط تزريق بوتاكس وجود ندارد و نياز است، علت زمينه اي آن نيز درمان شود زيرا در غير اين صورت با از بين رفتن اثرات بوتاكس, علائم بيماري مجدداً نمايان خواهند شد.

 

تصوير تزريق بوتاكس

 

مزاياي درمان با بوتاكس

از مزيت هاي درمان شقاق با بوتاكس مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • اين درمان به صورت سرپايي صورت گرفته و نيازي به بستري شدن ندارد.
  • بوتاكس درد و خونريزي به همراه ندارد بلكه درد بيمار را تسكين ميدهد.
  • نيازي به طي دوران نقاهت نيست.
  • دستيابي به درمان موثر در كمتر از 24 ساعت امكان پذير است.
  • اين روش ايجاد مشكل در اجابت مزاج را براي بيمار به همراه ندارد.

درمان شقاق با روش اسفنكتروتومي

جراحي اسفنكتروتومي را مي توان روشي موثر براي درمان شقاق دانست كه همراه با عوارض و خطرات بسياري براي بيمار است. در طي اين روش جراحي شكافي عميق بر روي عضله اسفنكتر زده مي شود تا فشار وارده بر روي آن كاهش يابد، زيرا در حالتي كه فشار وارده به اين عضله زياد است، امكان بهبودي وجود ندارد. اكثر افراد پس از طي 6 هفته به بهبودي كامل و بعد از 2 هفته تا حدي بهبودي مي يابند كه مي توانند به ادامه فعاليت هاي روزمره خود برسند. معمولاً افراد بعد از اين عمل جراحي كاهش درد قابل توجهي را تجربه مي كنند.

 

تصوير اسفنكتروتومي

 

اسفنكتروتومي بسته

در اين روش برشي بر روي عضله اسفنكتر زده شده و از آن برش عضله خارج مي شود، قسمتي از آن بسته به ميزان شقاق برش داشته شده و جدا مي شود. انجام اين جراحي ريسك آسيب به مخاط روده به همراه دارد و نيازمند دقت بالايي است.

اسفنكتروتومي باز

در اين روش برش جراحي بر روي كانال مقعد زده مي شود، و مانند روش قبل جراحي بر روي عضله انجام مي شود. در انتهاي عمل  قسمت انتهايي برش بسته به شرايط بيمار باز گذاشته و يا بسته مي شود.

 

كلينيك پايتخت


امتیاز :

بازدید : 123

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/3/4  | ۱۲ | نویسنده : medicalhealth |