سلامت و پزشكي

سلامت و پزشكي

<-PostTitle->

كيست مويي، كيسه ايست كه بر اثر برگشت مو به داخل پوست، روي دنبالچه و بالاتر از خط سرين ظاهر مي شود. زماني كه اين بيماري پيشرفت كند منجر به ترشح چرك و عفونت از كيست مي‌شود. اين بيماري نگران كننده نيست و نبايد ترسيد اما اگر به موقع درمان نشود باعث بروز آبسه چركي خواهد شد.

 

مشاهده كامل مطلب

 

در گذشته اين بيماري به بيماري رانندگان هم معروف بود. به عنوان مثال بعد از جنگ جهاني دوم بيشتر سربازان به اين بيماري مبتلا شدند. به خصوص سربازاني كه مدت طولاني در جيپ رانندگي ميكردند.

 براي تشخيص، ابتدا يك معاينه ي ساده انجام مي شود و اگر عفونت رخ داده باشد كاملا با چشم قابل ديدن است. براي تشخيص بهتر پزشك سوالات زير را نيز مطرح ميكند:
    •   چه زمان شكل كيست تغيير كرد؟
    •   آيا از كيست مايعات خارج مي شود؟
    •   آيا علائم ديگري داريد؟
 گاهي براي تشخيص كيست زير پوستي سي تي اسكن نيز انجام مي شود.

براي درمان كيست مويي روش هاي زيادي وجود دارد و هركدام داراي عوارض و سختي هايي مي باشد؛ بنابراين بايد بهترين روش را انتخاب كرد تا درمان فقط يكبار انجام شود و نيازي به تكرار مجدد نباشد. پس روش هاي سنتي جراحي كيست مويي را دور بريزيد و به فكر درمان با شيوه هاي نوين باشيد.

بهترين روش براي درمان كيست مويي است زيرا عمل فقط و فقط در يك روز انجام ميشود و با يكبار ليزر از شر كيست مويي خلاص مي شويد. اشعه ليزر با ايجاد برش روي زائده كيست مويي، چرك و عفونت داخل آن را بطور كامل تخليه مي كند و آن را از بين مي برد. نگران درد آن نباشيد زيرا بعد از عمل هيچ دردي را احساس نمي كنيد. بخشي از مزاياي روش ليزر درماني:

 

    •   نيازي به پرداخت هزينه هاي سنگين نيست
    •   بيمار مجبور به تحمل درد و خونريزي نيست
    •   از همه مهمتر ظاهري زشت در كمر ايجاد نميكند
    •   دوره ي نقاهت فقط و فقط يك روز است

امتیاز :

بازدید : 176

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/3/3  | ۰۷ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

 

جراحي يا عمل كيست مويي از روش هاي قطعي درمان اين بيماري است. كيست مويي يا سينوس پيلونيدال از دسته بيماري هاي ناحيه مقعد است كه معمولاً در بالاي كمر ايجاد شده و همراه با عفونت است. در مواردي مي توان آن را با درمان هاي خانگي و استفاده از دارو درمان نمود اما چون اين بيماري در اغلب موارد به اين درمان ها پاسخ نمي دهد نياز به  انجام جراحي است.جراحي روشي مطمئن براي درمان اين عارضه به شمار مي رود اما چون با مشكلات و عوارضي همراه است، نمي توان آن را به عنوان بهترين روش درماني معرفي نمود، بلكه بهترين روش درمان اين عارضه درمان كيست مويي با ليزر است. درمان با روش جراحي كيست، به دو روش زير انجام مي‌شود :

عمل جراحي كيست مويي به روش باز

جراحي كيست مويي به روش باز

در اين روش كه تحت بيهوشي و در مواردي بي حسي موضعي انجام مي شود، عفونت كيست تخليه شده و در واقع كيست به طور كامل از بدن خارج مي گردد. در نتيجه حفره اي از آن به جاي مي ماند. اين حفره در روش باز بخيه زده نمي شود تا از اين طريق بافت هاي زيرين كيست شروع به ترميم نمايد. اين حفره ايجاد شده بسته به مقدار كيست از اندازه يك نخود تا پرتقال متغير است. به علاوه از اين حفره به مدت يك هفته ترشحاتي خارج مي شود و به مرور با ترميم زخم اين ترشحات كاهش مي يابد.

اين روش نياز به پانسمان روزانه دارد اما از آنجايي كه بافت هاي كيست به طور كامل برداشته مي شوند و عفونت نيز تخليه مي شود، امكان عود مجدد اين عارضه به شدت كاهش مي يابد.

جراحي كيست مويي به روش بسته

عمل كيست مويي

در اين حالت نيز مشابه روش قبل (همراه با استفاده از بيهوشي يا بي حسي)  حفره كيست برش داده شده و عفونت را خارج مي كنند، اما اين بار زخم ايجاد شده بخيه ميشود. در اين حالت با فرض موفقيت عمل كيست مويي، سرعت بهبودي بسيار بيشتر است ولي امكان عفونت مجدد در اين روش افزايش مي يابد به همين منظور پزشك قبل از انجام اين عمل مصرف آنتي بيوتيك را تجويز مي كند.

در روش ديگر جراحي بسته با عنوان جراحي پلاستيك كه براي سينوس هاي پيشرفته استفاده مي شود، جراح پلاستيك با روشجراحي فلپ ناحيه عمل شده را به طور كامل مي بندد. انجام جراحي پلاستيك روشي موثرتر است و ميزان موفقيت بالايي دارد اما مدت زمان بستري شدن در بيمارستان بعد از اين عمل جراحي افزايش مي يابد.

در مواردي كه كيست به شدت دچار عفونت شده و نياز به عمل جراحي دارد؛ بر روي كيست يا آبسه ايجاد شده، برش داده مي شود تا عفونت خارج شود. اين روش جراحي كيست مويي به علت عدم تخليه كامل كيست، امكان عود مجدد آن وجود دارد. تخليه اورژانسي نيازي به بستري شدن در بيمارستان ندارد.

 

 

https://jarahlaser.com/


امتیاز :

بازدید : 148

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/2/14  | ۱۱ | نویسنده : medicalhealth |