سلامت و پزشكي

سلامت و پزشكي

<-PostTitle->

همه ما در طول زندگي خود به بيماري هايي مبتلا مي شويم كه ممكن است از نوع كم خطر يا پرخطر باشند و مشكلاتي برايمان بوجود بياورند.

عارضه ها و مشكلاتي كه در ناحيه انتهاي روده و مقعد ايجاد مي شوند در گروه بيماري هاي كم خطر هستند اما بايد جدي گرفته شوند و به محض مشاهده علائم براي درمان آنها اقدام شود. شايد بتوان مشكلات گوارشي و جدي نگرفتن آنها را يكي از دلايل اينگونه بيماري ها دانست اما قطعا علل ديگري هم در بروز بيماري هاي نشيمنگاهي موثرند كه در ادامه به آنها پرداخته مي شود:

شايع ترين عارضه نشيمنگاهي كه بيشتر از نصف مردم جامعه به آن مبتلا مي شوند بواسير يا هموروئيد است كه در هر سني احتمال ابتلا به آن وجود خواهد داشت اما در سنين بالا به دليل ضعيف و آسيب پذير شدن عضلات ناحيه مقعد احتمال آن كمي بيشتر است. زماني شما به بواسير مبتلا مي شويد كه رگ هاي ناحيه مقعد دچار التهاب و تورم مي شوند و علت آن ايجاد فشار بيش از حد به ديواره هاي مقعد است كه در مقاله “بررسي مزايا و معايب درمان هموروئيد يا بواسير با ليزر” نيز توضيحات جامعي درباره اين عارضه داده شده است.

اگر بخواهيم نگاهي كلي به علل بروز اين عارضه داشته باشيم، تاثير سبك تغذيه و زندگي غلط را هم نمي توان در ايجاد اين بيماري ناديده گرفت. مصرف كافي فيبر و نوشيدن آب و مايعات كافي يكي از نكات تغذيه ايست كه براي پيشگيري از يبوست توصيه مي شود.

سخت شدن مدفوع و يبوست كه باعث مي شود نياز به زور زدن هنگام دفع داشته باشيد، يكي از عوامل اصلي ايجاد فشار در مقعد است. همچنين افرادي كه در طول روز زمان زيادي را مي نشينند، مدتي است به اسهال مبتلا شده اند، دچار چاقي و اضافه وزن هستند و خانم هايي كه باردار مي باشند يا آميزش جنسي مقعدي دارند بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند.

بنابراين به دليل حساسيت بالاي ناحيه نشيمنگاهي رعايت نكاتي براي پيشگيري از هموروئيد توصيه مي شود، اما اگر به اين عارضه دچار شديم مراجعه به پزشك اولين اقدامي است كه بايد انجام دهيم. اگر هموروئيد شما از نوع داخلي باشد، شايع ترين نشانه آن خونريزي از مقعد است و احتمال اينكه ساير علائم بواسير را بطور خفيف احساس كنيد وجود خواهد داشت. همچنين احتمال اينكه براي تشخيص هموروئيد داخلي علاوه بر معاينه نياز به انجام آزمايشات ديگري هم باشد، وجود دارد.

بواسير خارجي كه در بخش بيروني مقعد بروز پيدا مي كند، شامل يك زائده سفت و قابل لمس در اطراف مقعد است كه ممكن است دردناك باشد. همچنين مشاهده قرمزي و التهاب، احساس سوزش و خارش، درد هنگام نشستن و خونريزي هم جزء علائم هموروئيد خارجي است كه در هر شخصي شدت و نوع بروز آن مي تواند متفاوت باشد.

درمان سريع بواسير خارجي بدون جراحي

اگر از افرادي هستيد كه به هموروئيد خارجي مبتلا شده ايد احتمالا علائم شديدتري را تجربه مي كنيد و نياز به استفاده از روش هاي درمان سريع بواسير خارجي داريد كه در ادامه يك به يك آنها را بررسي مي كنيم:

 

مشاهده مطلب كامل


امتیاز :

بازدید : 102

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/2/15  | ۰۶ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

بيماري هاي مقعد را نمي توان جزء عارضه هاي پرخطر يا كشنده دانست، اما ناراحتي هايي كه به موجب اينگونه بيماري ها بروز پيدا مي كنند، به شدت كيفيت زندگي بيمار را تحت تاثير خود قرار خواهند داد. علائمي كه اين عارضه ها ايجاد مي كنند شامل درد و خونريزي، خارش و سوزش در ناحيه نشيمنگاهي است و معمولا در بيشتر آنها اين علائم مشابه است. بنابراين در صورت مشاهده چنين نشانه هايي حتما به پزشك متخصص مراجعه كنيد و تشخيص قطعي را به عهده پزشك بگذاريد. 

روش هاي گوناگوني براي درمان اين عارضه ها وجود دارد كه با توجه به نوع و شدت بيماري شما، دكتر يكي از اين روش ها را پيشنهاد مي دهد.

درمان كلينيك يكي از مراكز ارائه دهنده خدمات ليزر درمان بواسير ، شقاق، فيستول و كيست مويي با ليزر و تحت نظر پزشكان متخصص است كه سابقه درخشاني در اين زمينه داشته و با استفاده از بروزترين روش هاي درماني و تجهيزات نوين و استفاده از روش ليزر درماني در اين مجموعه كاملا موفقيت آميز و بدون بازگشت انجام شده است.

در ادامه به بررسي بيماري هموروئيد و روش هاي درمان آن مي پردازيم:

بيماري هموروئيد يا بواسير چيست؟

از شايع ترين عارضه هاي نشيمنگاهي است كه افراد زيادي در سنين مختلف به آن مبتلا مي شوند. اين عارضه مقعدي مي تواند بسيار آزار دهنده و دردناك باشد و زندگي فرد را به شدت تحت تاثير قرار دهد. بواسير يا هموروئيد همان تورم و واريسي شدن رگ هاي ناحيه مقعد و انتهاي راست روده است كه در دو نوع هموروئيد خارجي (بيرون از مقعد) و هموروئيد داخلي (داخل مقعد) ايجاد مي شود.

در صورتي كه يك لخته خون در عروق بواسير خارجي ايجاد شود به آن بواسير ترومبوزه گفته مي شود كه منجر به ايجاد التهاب و حالتي دردناك خواهد شد. همچنين احتمال مشاهده خونريزي در اين نوع هموروئيد نيز افزايش مي يابد.

انواع درجات بواسير 

در چهار درجه مختلف بوجود مي آيد كه در درجه ۱ و ۲ عروق متورم از مقعد خارج نمي شوند اما در درجه ۳ و ۴ كه اصطلاحا به آن بواسير بيرون زده يا پرولاپس هم مي گويند، عروق بواسيري از مقعد بيرون مي زنند.

البته در مواقعي ممكن است بواسير خوني و ترومبوزه با يكديگر اشتباه گرفته شوند. بواسير خوني در هر دو نوع داخلي و خارجي مي تواند ايجاد شود. اين عارضه باعث خونريزي زياد شده و در صورتيكه به موقع درمان نشود منجر به ايجاد ضعف و كم خوني خواهد شد.

يكي از اصلي ترين دلايل بروز اين بيماري را ايجاد فشار بيش از حد در ناحيه آنال عنوان كرده اند. عوامل مختلفي مي توانند باعث ايجاد فشار در ناحيه مقعد شوند كه برخي از آنها شامل بارداري و زايمان در زنان، برقراري رابطه مقعدي، خشكي مدفوع، زور زدن زياد هنگام اجابت مزاج و نشستن هاي طولاني و عدم تحرك كافي است.

علائم و نشانه هاي بواسير يا هموروئيد بسته به نوع و شدت پيشرفت بيماري مي تواند در افراد گوناگون، متفاوت باشد. علائم شاخص اين عارضه شامل احساس دفع ناكامل مدفوع، درد در مقعد ، خارش و سوزش، خونريزي يا مشاهده خون در مدفوع و برآمدگي و زائده هايي در ناحيه مقعد است. در نظر داشته باشيد كه مشاهده چنين علائمي صرفا به معني ابتلا به بواسير نيست و براي بررسي بيشتر بايد حتما به دكتر مراجعه كنيد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 115

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/12/15  | ۱۸ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

براي تشخيص هموروئيد، معاينه باليني انجام مي شود و بيمار سوابق پزشكي خود را ارائه مي دهد. بواسير خارجي علائمي ايجاد مي كند كه تشخيص آن را راحت مي كند. اما استفاده از معاينه ركتوم با انگشت و يا آزمايشاتي مثل آنوسكوپي و كولونوسكوپي بيشتر براي تشخيص نوع داخلي كاربرد دارد.

متاسفانه عدم مراجعه به پزشك براي تشخيص و درمان اين عارضه، باعث مي شود بيماري پيشرفت كند و فعاليتهاي عادي فرد مثل نشستن را با مشكلاتي مواجه كند. همچنين اين كار روند درمان را سخت و پيچيده مي كند.

درمان سريع

براي رهايي از اين بيماري روش هاي مختلفي وجود دارد. اگر شما هم مثل ساير افراد مبتلا به اين بيماري به دنبال راه هاي درمان بواسير بدون جراحي هستيد، بايد از روشهاي درمان گياهي و خانگي استفاده كنيد. البته اين روش ها كه به عنوان خط اول درمان هموروئيد شناخته مي شوند، قابل اطمينان نيستند، چون ممكن است بصورت موقت بيماري را بهبود ببخشند. فاكتورهاي مهمي در تعيين روش درمان اين بيماري موثرند كه مهم ترين آنها، مدت زماني است كه از شروع بيماري تان گذشته است. اگر در روزهاي ابتدايي مشكل شما تشخيص داده شود، روش هاي خانگي مي تواند موثر واقع شود.

اما براي درمان قطعي بواسيرهاي پيشرفته بايد از روش هاي پزشكي و جراحي استفاده كرد. بهترين روش هاي درمان سريع بواسير خارجي و داخلي شامل اين موارد است:

رابربند: در روش رابربند پزشك با استفاده از آناسكوپ و با دقت بالا داخل كانال مقعد را بررسي مي كند و پس از تعيين محل عروق آسيب ديده، بوسيله كش هاي پلاستيكي اين رگها را مي بندد تا جريان خونرساني به آنها را متوقف كند. از روش رابربند براي هموروئيد داخلي استفاده مي شود و نمي توان آن را به عنوان درمان قطعي بواسير شناخت.

اسكلروتراپي: در اين روش نوعي ماده در رگهاي بواسيري تزريق مي شود كه باعث بازگشت رگها به حالت اوليه خود مي شود. اين ماده شيميايي با ايجاد انقباض و چسبندگي در رگها، باعث قطع جريان خونرساني و در نهايت درمان هموروئيد خواهد شد. اسكلروتراپي يك روش سرپايي براي درمان سريع بواسير است، اما احتمال عود مجدد بيماري در آن زياد است.

ليزر: بهترين روش درمان سريع بواسير خارجي و داخلي استفاده از ليزر است كه امروزه تقريبا جايگزين روش جراحي شده و رضايت بالاي بيماران را جلب كرده است. ليزر هموروئيد يك روش سرپايي است كه با حداقل ميزان درد و خونريزي انجام مي شود. نيازي به بستري شدن بيمار قبل و بعد از جراحي نيست. بيمار بلافاصله بعد از عمل به زندگي خود باز ميگردد و دردسرهاي بعد از جراحي به روش سنتي را به دنبال ندارد.

 

منبع


امتیاز :

بازدید : 101

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/12/11  | ۱۱ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

قطعا همه بيماران مبتلا به عارضه هموروئيد، به دليل ترس از تيغ جراحي و مراقبت ها و دوره نقاهت بعد از آن، به دنبال راهي براي درمان سريع بواسير خارجي بدون جراحي هستند. شايد در بعضي از موارد ابتلا به هموروئيد، بتوان از روش هاي خانگي و گياهي براي درمان كمك گرفت. البته نمي توان اينگونه روش ها را به عنوان درمان قطعي بواسير يا هموروئيد معرفي كرد، چون گاهي بواسير پيشرفت كرده و اين روش ها موثر واقع نمي شوند و يا بعد از مدتي بيماري مجدداً عود مي كند.

درمان بواسير در خانه، يكي از روش هاي مرسوم براي درمان اين عارضه بدون جراحي است. فرد بيمار مي تواند با تغيير رژيم غذايي و قرار دادن فيبر كافي در وعده هاي غذايي خود، به نرم شدن مدفوع و رفع يبوست كمك كند. زماني كه مدفوع نرم شود، فشار وارده بر ناحيه ركتوم كاهش مي يابد و همين امر به بهبود بيماري كمك مي كند. ممكن است استفاده از داروهاي ملين هم توسط دكتر متخصص به شما پيشنهاد شود. 

استفاده از كمپرس يخ و قرار دادن آن روي هموروئيد هم درد و التهاب بيماري را كاهش مي دهد و به درمان سريع بواسير خارجي بدون جراحي كمك مي كند.

پماد و شياف آنتي هموروئيد و يا داروهاي آنتي بيوتيك و مسكن هم به تنهايي يا همراه با روش هاي ديگر براي درمان سريع بواسير مورد استفاده قرار مي گيرند.

حمام نشيمن يا سيتز به ضدعفوني و كاهش التهاب موضع درگير با بيماري كمك مي كند. استفاده مرتب و روزانه از حمام سيتز مي تواند تأثير چشمگيري در كاهش علائم و بهبود بيماري داشته باشد.

اما از روش هاي گياهي هم مي توان براي درمان بواسير يا هموروئيد استفاده كرد. بعضي از داروهاي گياهي شبيه مسكن عمل مي كنند و مي توانند درد ناشي از عارضه هموروئيد را كاهش دهند. سركه سيب، روغن نارگيل، روغن زيتون، آلوئه ورا و… از بهترين داروهاي گياهي مورد استفاده براي درمان سريع بواسير هستند.

درمان سريع بواسير خارجي

درمان بواسير

در زمان استفاده از روش هاي درمان بواسير خارجي بدون جراحي، بايد به شدت اين علائم توجه كنيد و اگر بعد از يك هفته هيچگونه بهبودي احساس نكرديد، روش هاي پزشكي درمان اين عارضه را جايگزين كنيد. گاهي بيماران زماني طولاني را به درمان خانگي بواسير اختصاص مي دهند كه همين بي توجهي باعث پيشرفت و گسترش بيماري خواهد شد. چند مورد از بهترين روش هاي درمان سريع بواسير خارجي، كه به عنوان درمان قطعي شناخته مي شوند را در ادامه شرح خواهيم داد:

درمان قطعي و سريع بواسير خارجي با ليزر: روشي نوين براي درمان بواسير خارجي بدون جراحي است كه در مقايسه با ساير روش هاي درماني، داراي مزاياي بي شماري است. در عصر حاضر تقريباً جراحي هاي معمولي جاي خود را به روش ليزر درماني داده و بيماران براي درمان سريع بواسير خود، روش ليزر را به جراحي هاي دردناك ترجيح مي دهند. ليزر هموروئيد بدون درد و خونريزي و به صورت سرپايي انجام مي شود. مدت زمان جراحي با ليزر كمتر از يك ساعت بوده و نيازي به بستري شدن در بيمارستان نمي باشد. يكي از فاكتورهاي مهم در روش ليزر، عدم بازگشت مجدد بيماري است. به علاوه در اين درمان هيچ آسيبي به بافت اطراف هموروئيد نمي رسد و عوارضي به دنبال نخواهد داشت.

درمان بواسير با اسكلروتراپي: استفاده از روش اسكلروتراپي براي رفع التهاب هموروئيد و برگرداندن رگ هاي بواسيري به حالت اوليه است. تزريق يك ماده شيميايي به عروق بواسيري، تورم آنها را كاهش داده و باعث كوچك شدن اين رگها خواهد شد. اسكلروتراپي يكي از روش هاي قديمي درمان سريع بواسير خارجي و داخلي است كه به صورت سرپايي انجام ميشود.

بوتاكس هموروئيد : اين روش براي درمان فوري درد بواسير و معمولا همراه با روش هاي جراحي هموروئيد مورد استفاده قرار مي گيرد. بوتاكس هم مشابه روش اسكلروتراپي تزريق نوعي سم به عروق بواسيري است كه عضلات اين ناحيه را موقتاً فلج مي كند. بوتاكس هم يكي از روش هاي سرپايي است كه درد و خونريزي به همراه ندارد.

منبع: http://namnak.com/%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1.p75844

 

امتیاز :

بازدید : 77

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/12/6  | ۰۸ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

 

همان طور كه در قسمت قبل اشاره كرديم، اصلي ترين علت اين بيماري، ايجاد فشار بيش از حد در ناحيه ركتوم عنوان مي شود كه خود دلايل گوناگوني ميتواند داشته باشد. مثلا زايمان و بارداري در زنان، ابتلا به اسهال مزمن، خشكي مدفوع يا يبوست، اضافه وزن، نشستن به مدت طولاني و زور زدن در هنگام حركات روده از مهمترين دلايل ايجاد فشار در مقعد عنوان مي شوند. البته فاكتورهاي نظير سن نيز در ابتلا به هموروئيد بي تأثير نيست، با كهولت سن،بافت ديواره روده ضعيف شده و خطر آسيب پذيري اين رگ بيشتر مي شود.

مشاهده كامل مطلب

هموروئيد چه علائمي دارد؟

شايع ترين علائم بواسير شامل احساس درد شديد هنگام نشستن، مشاهده خون در مدفوع، خارش، سوزش و درد در ناحيه نشيمنگاه است، كه گاهي بسيار آزاردهنده بوده و حتي روند زندگي عادي فرد مبتلا را تحت تاثير قرار ميدهد. هموروئيد مي تواند در ابتداي ركتوم نمايان شود كه در اين صورت به آن بواسير داخلي مي گويند. اين نوع هموروئيد به دليل قرار گرفتن در داخل كانال مقعد علائم خاصي به همراه ندارد و شاخص ترين نشانه آن خونريزي است. حتي ممكن است مدت طولاني به اين عارضه مبتلا باشيد، اما از وجود آن بي اطلاع باشيد. هموروئيد داخلي داراي چهار درجه مختلف است:

درجه 1: بالشتك هاي هموروئيد داخل مقعد بدون پرولاپس

درجه 2: بالشتكهاي پرولاپس شده كه بصورت خود به خود رفع مي شوند.

درجه 3: پرولاپس و بيرون زدگي بواسير كه براي برگشت به حالت اوليه نياز به فشار دست دارد.

درجه 4: پرولاپس در اين درجه از هموروئيد از مقعد خارج شده و حتي با فشار نيز به داخل باز نمي گردد. معمولاً اين نوع هموروئيد نياز به اقدامات اورژانسي دارد.

ممكن است اين بيماري در خارج از مقعد و بر روي دريچه آن، ظاهر شود كه در اين صورت بواسير خارجي نام مي گيرد. اين بيماري مي تواند علائم شديدتري را نسبت به نوع داخلي آن ايجاد كند كه علت آن را مي توان، حسگرهاي عصبي بيشتر و حساسيت ناحيه مقعد عنوان كرد. از همين بابت بيماران مبتلا به بواسير خارجي، بيشتر به دنبال روش هاي درمان سريع و فوري بواسير يا هموروئيد هستند. هموروئيد خوني هم نوع ديگري از اين عارضه است كه به دليل ايجاد خونريزي شديد، نياز به درمان سريع و فوري دارد.

ناگفته نماند كه نشانه هايي مثل خونريزي را نمي توان صرفا به هموروئيد نسبت داد و ممكن است علت آن بيماري هاي جدي تري مثل سرطان روده يا مقعد باشد و تنها راه رد اين احتمالات انجام معاينات و آزمايشات پزشكي است.

تشخيص هموروئيد

براي تشخيص اين عارضه بيماران بعد از مراجعه به پزشك و توضيح دقيق علائم و سوابق بيماري خود، معاينه مي شوند تا نوع عارضه اي كه به آن مبتلا هستند، تشخيص داده شود. بواسير خارجي به سبب علائمي كه ايجاد مي كند با معاينه فيزيكي به راحتي قابل تشخيص است اما براي اطمينان از ابتلا به هموروئيد داخلي نياز به معاينه با انگشت و حتي در مواردي آزمايشاتي نظير كولونوسكوپي و آنوسكوپي است.

روش هاي جراحي درمان سريع بواسير خارجي و داخلي

اگر چندين بار دچار عود هموروئيد شديد و يا بيماري شما به قدري پيشرفت كرده كه به سادگي قابل درمان نيست، بايد از روش هاي تهاجمي تري نظير رابربند، ليزر و ... براي درمان سريع بواسير يا هموروئيد خارجي استفاده كنيد. مهمترين روشهاي درمان اين بيماري به اين شرح است:

اسكلروتراپي هموروئيد: درمان سريع بواسير خارجي به روش اسكلروتراپي باعث كاهش سريع التهاب و ساير علائم بيماري مي شود. اين روش در واقع تزريق يك ماده مخصوص در عروق بواسيري و زير بالشتك هاي آسيب ديده است كه با ايجاد چسبندگي در آنها و توقف گردش خون در آن به كوچك شدن و برطرف شدن اين زائده كمك زيادي مي كند.

ليزر: بي شك بهترين روشهاي درمان سريع هموروئيد خارجي و داخلي ليزر درماني است كه مورد توجه و استقبال بيماران نيز قرار گرفته است. در اين روش براي از بين بردن زائده از ليزر براي برش آن استفاده مي كنند. اين روش مزاياي فراواني دارد، كه در ادامه به بررسي آنها مي پردازيم:

● ليزر هموروئيد بدون نياز به بيهوشي و در مطب پزشك انجام مي شود.

● اين درمان سريع بوده و به كمتر از يك ساعت زمان نياز دارد.

● احتمال بازگشت و عود بيماري در روش ليزر بسيار پايين است.

● بيمار هيچگونه درد و خونريزي در زمان جراحي را احساس نمي كند.

● ليزر عوارضي را براي بيمار به دنبال ندارد.

● نياز به بستري در بيمارستان و يا گذراندن دوران نقاهت طولاني نيست.

رابربند: رابربند و يا بستن كش لاستيكي تنها براي هموروئيد داخلي مورد استفاده قرار مي گيرد و در طي آن جريان خونرساني به بافت يا زائده ايجاد شده را قطع مي كنند. براي اين كار توسط وسيله اي مخصوص يك كش لاستيكي به دور پايه بواسير بسته مي شود، بعد از چند روز زائده بواسيري كوچك شده و در نهايت از بين مي رود. اين روش با درد زيادي همراه است و احتمال عود مجدد در آن بالا است.

 


امتیاز :

بازدید : 78

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/12/3  | ۱۳ | نویسنده : medicalhealth |