سلامت و پزشكي

سلامت و پزشكي

<-PostTitle->

به گزارش افكارنيوز، كيست مويي كه تحت عنوان سينوس يا كيست پيلونيدال هم شناخته مي شود، عارضه اي است كه بيشتر در مردان شاهد بروز آن هستيم. بيماري كيست مويي اگرچه جزء بيماري هاي خطرناك به شمار نمي رود اما اگر پيشرفت كند و تبديل به آبسه چركي شود مي تواند مشكل ساز شود.

كيست مويي چيست؟

كيست پيلونيدال كيسه اي پر از مايع و چرك است كه در زير پوست و در قسمت تحتاني كمر، نزديك به خط باسن قرار دارد. بعضي از آنها قابل مشاهده نيستند، در حالي كه برخي ديگر مي توانند مانند چند حفره كوچك يا يك برآمدگي و التهاب در پوست اين ناحيه به نظر برسند. البته به ندرت اتفاق مي افتد كه اين عارضه در نواحي ديگر بدن هم ديده شود.

معمولا از اين سوراخ هايي كه در سطح پوست ايجاد مي شود، چرك و ترشحات بدبو خارج مي شود كه در واقع نشان دهنده اين است كه عفونت جمع شده در لايه هاي زيرين پوست، مسيري ايجاد مي كنند تا به سطح پوست راه پيدا كنند.

اگر اين حفره ها مسدود شوند و اين چرك و عفونت راهي براي خروج نداشته باشند، آبسه ايجاد مي شود كه بسيار دردناك است و مي تواند فعاليت هاي بيمار را به مشكل مواجه كند. گاهي اين سينوس ايجاد شده همراه با مو است و در زمان تخليه اين عفونت مو هم با آن خارج مي شود. بهترين روش براي رهايي از اين بيماري، درمان كيست مويي با ليزر و جراحي است.

يكي از دلايل ايجاد كيست مويي را برگشتن مو به داخل پوست و رشد آن در جهت مخالف عنوان مي كنند و به همين دليل گفته مي شود كه اين عارضه در افراد پرمو و آقايان بيشتر از زنان ديده مي شود. پزشكان هنوز درباره علت ابتلا به كيست مويي به نتيجه قطعي و دقيقي نرسيده اند و عنوان مي كنند كه اين عارضه مي تواند در نتيجه به دام افتادن موهايي كه ريشه محكمي ندارند به همراه سلول هاي مرده در زير پوست ايجاد شود. سيستم ايمني بدن اين مو و سلولهاي مرده را عضو بيگانه مي داند و طي يك واكنش دفاعي آبسه دور آن تشكيل مي شود.

 

 


امتیاز :

بازدید : 105

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/2/24  | ۰۵ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

اگر تجربه ابتلا به كيست مويي را داريد، ممكن است در ابتدا علائمي احساس نكرده باشيد و تنها يك برآمدگي كوچك در ناحيه دنبالچه لمس كرده باشيد. در مراحل اوليه بيماري هنوز آبسه ايجاد نشده و شدت عفونت بسيار كم است، اما در نتيجه واكنش بدن به مرور اطراف مويي كه به داخل پوست برگشته آبسه شكل مي گيرد.

معمولا اين عفونت راهي براي خروج پيدا مي كند و با ايجاد حفره هايي در سطح پوست بصورت ترشحات بدبويي خارج مي شود، اما احتمال اينكه اين سوراخ ها بسته شوند وجود خواهد داشت. در اين مرحله بيماري كيست مويي مزمن شده است و شما شاهد چنين علائمي خواهيد بود:

- درد و التهاب زياد
- در مواردي احساس تب و لرز
- خروج ترشحات چركي همراه با بوي بد

- قرمزي و تورم در بخش انتهايي ستون فقرات و بين كفل ها

شايد به دليل ترس از اتاق عمل و جراحي است كه بسياري از بيماران سعي بر خود درماني و استفاده از روش هاي خانگي و دارويي براي درمان بيماري خود دارند و همين امر باعث پيشرفت عفونت و سخت شدن مراحل درمان خواهد شد.

در صورت بروز اين نشانه ها بايد اقدامات جدي براي درمان صورت گيرد و تنها راهي كه براي درمان قطعي كيست مويي مزمن پيشنهاد مي شود، جراحي و ليزر است. شايد بيماران دغدغه هزينه جراحي كيست مويي با ليزر يا به روش هاي سنتي را داشته باشند كه در اينجا تا حد امكان اطلاعات مربوط به هزينه را هم در اختيار شما عزيزان قرار خواهيم داد.

ليزر كيست مويي

جراحي كيست مويي با ليزر يكي از پرطرفدارترين روش هاي درمان است كه به شدت اثربخش بوده و تاكنون نتايج موفقيت آميزي داشته است. بكارگيري دستگاه هاي نوين ليزر براي درمان كيست مويي و ساير بيماري هاي نشيمنگاهي را مي توان راه گريزي از جراحي و مشكلات و عوارض مربوط به آن دانست.

در طي اين جراحي با توجه به وسعت بخشي كه درگير عفونت و بيماري شده، بوسيله ليزر يك يا چند برش روي موضع ايجاد مي شود و عفونت حاصل از آبسه به همراه مو و زائده هاي اضافي تخليه مي شود. اما نكاتي كه جراحي كيست مويي با ليزر را از ساير روش هاي درمان متمايز مي كند به اين شرح است:

- در اين روش بر خلاف جراحي نيازي به بستري شدن قبل و بعد از عمل نمي باشد
- به دليل خاصيت انعقاد خون توسط ليزر، اين جراحي بدون خونريزي و درد انجام مي شود

- ليزر كيست مويي بدون بيهوشي و در كمتر از نيم ساعت انجام مي شود
- هيچگونه آسيبي به بافتهاي مجاور بيماري نخواهد رسيد و جاي جراحي بعد از مدت كوتاهي از بين مي رود
- نتيجه ليزر كيست مويي قطعي است
- اين روش عوارضي به دنبال نخواهد داشت

 

منبع


امتیاز :

بازدید : 108

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/2/22  | ۰۶ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

 

 

به گزارش جهان نيوز

 

كيست مويي كه با نام سينوس پيلونيدال هم شناخته مي شود، حاوي چرك، مو و زائده هايي در مسير ايجاد شده در زير پوست بالاي مقعد است كه باعث ايجاد التهاب و ناراحتي براي بيمار مي شود.براي بسياري از مردم اين بيماري شناخته نشده است و افراد هيچ اطلاعي از علل و علائم اين بيماري ندارند. به همين منظور در اينجا به توضيح و بررسي علائم، دلايل و روش هاي عمل جراحي درمان كيست مويي با ليزر مي پردازيم:

تا كنون پزشكان علت دقيقي را براي ابتلا به اين عارضه پيدا نكرده اند اما عواملي هستند كه با ايجاد اصطكاك موهاي موجود در ناحيه مقعد و بالاي باسن را مجبور به رشد در زير پوست و در خلاف جهت خود مي كنند. با وارد شدن اين مو به زير پوست، بدن واكنش ايمني عليه آن انجام مي دهد، چون اين مو را به عنوان عضوي بيگانه مي شناسد و در نتيجه اين فرآيند، كيست و آبسه اطراف موها شكل مي گيرد.

عفونت موجود در آبسه ايجاد شده اطراف مو گاهي از طريق يك يا چند سينوس به سطح پوست مقعد راه پيدا مي كند و خون و ترشحات چركي از آن خارج مي شود. اما در ادامه عوامل احتمالي كه در ايجاد كيست مويي موثرند را شرح مي دهيم:

  • تغيير هورمون ها كه بعد از بلوغ اتفاق مي افتد
    اصطكاك ناشي از لباس هاي نامناسب كه باعث برگشتن مو به داخل پوست مي شود
    نشستن هاي طولاني كه به دليل شغلي كه افراد دارند اتفاق مي افتد
    نوعي نقص مادرزادي در بخش انتهايي ستون فقرات
    چاقي و اضافه وزن

در مراحل اوليه كه هنوز عفونت و آبسه ايجاد نشده و يا شدت آن كم است، بيمار علائمي نخواهد داشت و ممكن است متوجه بيماري نشود. اما اگر فرد با لمس برآمدگي ايجاد شده در ناحيه دنبالچه به وجود بيماري پي برد، بايد از روش هاي دارويي و خانگي براي درمان اين عارضه استفاده كند.

البته روش هاي خانگي درمان كيست مويي تنها قبل از پيشرفت عفونت كاربرد دارند و احتمال دارد كه عارضه را درمان كنند اما نمي توان به عنوان روش درمان قطعي روي آنها حساب كرد. اگر بعد از گذشت هفت روز از درمان خانگي و دارويي بيماري درمان نشد، حتما بايد به روش جراحي كيست را درمان كرد.

كيست مويي مزمن، باعث ايجاد ترشحات بدبو، قرمز شدن موضع بيماري به همراه درد و التهاب مي شود كه به شدت بيمار را آزار مي دهد و بايد هرچه زودتر براي درمان آن اقدام شود.

 


امتیاز :

بازدید : 132

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/2/22  | ۰۶ | نویسنده : medicalhealth |