سلامت و پزشكي

سلامت و پزشكي

<-PostTitle->

كيست مويي يا سينوس پيلونيدال (PNS) يك سوراخ يا تونل كوچك در زير پوست است كه ممكن است با چرك و عفونت پر شود و باعث تشكيل كيست يا آبسه شود. كيست مويي غالبا در شكاف بالاي باسن يا روي استخوان دنبالچه نمايان مي شود و حاوي مو، كثيفي و مواد زائد است. اين عارضه بعد از تشكيل آبسه عفوني مي تواند دردناك شود و نشستن را براي بيمار دشوار كند. همچنين ممكن است چرك و خون از آن ترشح شود و بوي بدي داشته باشد.

براي درمان كيست مويي به چه دكتري مراجعه كنيم؟

بسياري از مبتلايان به اين عارضه نمي دانند كه در زمان بروز علائم كيست مويي به چه دكتري مراجعه كنند. در اينجا پاسخ اين سوال را خواهيم داد:

چون تنها راه درمان كيست مويي جراحي و ليزر براي تخليه عفونت و مواد زائد تشكيل شده در زير پوست است، مراجعه به پزشك جراح عمومي يا متخصص جراح بهترين گزينه است.

البته پزشكي كه به عنوان دكتر متخصص كيست مويي انتخاب مي كنيد، بايد تجربه كافي در زمينه ليزر و جراحي كيست مويي را داشته باشد.

مي توانيد سوابق درمان هاي موفق و نظرات ساير بيماراني كه توسط اين دكتر متخصص تحت درمان قرار گرفته اند را بررسي كنيد.

راه هاي درمان

با توجه به اينكه تنها گزينه هاي درمان كيست مويي روش هاي جراحي و ليزر هستند، بهتر است با استفاده از داروهاي آنتي بيوتيك و روش هاي خانگي درمان اين عارضه را به تعويق نيندازيد و هر چه زودتر به سراغ اقدامات پزشكي براي درمان كيست مويي برويد. در ادامه با روش هاي قطعي درمان اين عارضه آشنا مي شويد:

عمل سرپايي ليزر

درمان كيست مويي با ليزر در حال حاضر به عنوان بهترين راه درمان اين بيماري شناخته مي شود. با استفاده از تكنيك نوين ليزر مي توان در كمتر از يك ساعت اين عارضه را درمان كرد. در عمل ليزر كيست مويي از اشعه يكپارچه ليزر براي ايجاد برش و تخليه كامل كيست مويي استفاده مي شود. اين روش درماني به دليل مزاياي بسياري كه نسبت به جراحي دارد، مورد استقبال بسياري از بيماران قرار گرفته و به نوعي جايگزين جراحي شده است.

مزايا و معايب

مزاياي ليزر كيست مويي شامل موارد زير است:

  • عمل ليزر كيست مويي به صورت سرپايي در مطب يا كلينيك و بدون نياز به بيهوشي انجام مي شود.
  • نيازي به بستري شدن در بيمارستان يا گذراندن دوران نقاهت طولاني نيست
  • ليزر هيچگونه عوارضي به دنبال ندارد
  • ليزر كيست مويي از لحاظ هزينه به صرفه تر است
  • بيمار درد و ناراحتي را احساس نمي كند
  • در روش ليزر كيست مويي دوران نقاهت بسيار كوتاه است و بيمار خيلي زود به زندگي عادي برمي گردد
  • نتيجه ليزر بسيار قطعي تر از ساير روش هاي جراحي است

 

مقاله دكتر كيست مويي از سايت ويرگول


امتیاز :

بازدید : 0

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1400/10/11  | ۱۰ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

 

دنبالچه نام استخوان انتهايي ستون فقرات است كه نقش بسيار مهمي در بدن دارد. اين استخوان مثلثي شكل و كوچك دقيقا مابين لگن و باسن قرار گرفته و هرگونه آسيب و تحريك اين استخوان، باعث ايجاد درد در اين بخش مي شود. افرادي كه هنگام نشستن درد زيادي را احساس مي كنند، احتمالا دچار نوعي آسيب در اين ناحيه شده اند.

ديدن مطلب كامل

عواملي كه باعث ايجاد آسيب در استخوان دنبالچه مي شوند شامل

  • زايمان هاي سخت در بانوان
  • ايجاد فشار يا ضربه به ناحيه دنبالچه
  • اضافه وزن
  • زمين خوردن روي باسن
  • يبوست هاي طولاني مدت
  • عفونت

يكي از دلايل آسيب پذير بودن استخوان دنبالچه، محدوده حركتي كم اين استخوان است و ايجاد هرگونه فشاري كه باعث شود استخوان دنبالچه بيشتر از محدوده خود حركت كند، باعث آسيب مي شود.

شايد عملكردهاي مختلف اين استخوان كوچك در بدن دور از تصور باشد اما كارهايي مثل توزيع يكسان فشار در لگن، شكل قرار گرفتن ستون فقرات، ايجاد استحكام در كمر و نواحي اطراف آن و غيره توسط اين استخوان كوچك انجام مي شود.

نشستن روي سطوح نرم و انعطاف پذير، گاهي باعث احساس درد بيشتري در بيمار مي شود، چون لم دادن به پشت باعث وارد شدن فشار بيشتري به اين ناحيه مي شود.

همانطور كه گفته شد يكي از عوامل ايجاد ناراحتي در ناحيه استخوان دنبالچه، عفونت است. بيماري عفوني كه در ناحيه مقعد و نشيمنگاه ايجاد مي شود، معمولا كيست مويي يا سينوس پيلونيدال است. اين عارضه زماني بروز پيدا مي كند كه مويي در بخش انتهايي ستون فقرات يا همان استخوان دنبالچه به داخل پوست برگردد. البته ممكن است به ندرت در ساير نواحي بدن هم شاهد كيست مويي باشيم اما وقتي اين عارضه در پايين كمر ايجاد مي شود، علائم و نشانه هاي آن جدي تر و دردناك تر است.

 

كيست مويي چيست؟

كيست مويي اغلب با ايجاد آبسه و عفونت همراه است كه نتيجه واكنش بدن به مويي است كه به داخل پوست بخش تحتاني ستون فقرات برگشته است. اين عارضه در مراحل ابتدايي علائم چنداني ندارد و زماني علائم ايجاد مي شوند كه آبسه شكل بگيرد. عفونت جمع شده در آبسه و در لايه هاي زيرين پوست، معمولا با ايجاد مجرايي به سطح پوست راه مي يابد و از سوراخ هاي ريز روي پوست تخليه مي شود.

ايجاد التهاب و قرمزي در ناحيه كمر، درد زياد بخصوص در زمان نشستن، خروج عفونت و ترشحات، احساس زائده اي سفت در اطراف دنبالچه و گاها در مواقعي كه عارضه دير تشخيص داده شود، تب و لرز از علائمي هستند كه هنگام مواجهه با اين بيماري تجربه مي كنيد.

جهت كسب اطلاعات بيشتر درباره روش هاي درمان كيست مويي اين مطلب را مطالعه نماييد.

دلايل احتمالي بروز كيست مويي

علت دقيق اين عارضه هنوز به طور قطعي مشخص نيست اما افرادي كه مشاغل پشت ميزي دارند و ساعات زيادي را در طول روز مي نشينند، نوجواناني كه دچار تغييرات هورموني شده اند، كساني كه از لباس هاي تنگ و نامناسب استفاده ميكنند، افراد پرمو، افرادي كه دچار چاقي و اضافه وزن هستند و يا وجود نوعي مشكل مادرزادي در استخوان دنبالچه، احتمال ابتلا به اين بيماري را افزايش مي دهند. علائمي كه در بالا عنوان كرديم، به معني ابتلاي قطعي شما به اين عارضه نيست و پزشك نظر نهايي را بعد از انجام معاينات لازم، خواهد.

روش هاي درمان

در موارد بسياري افرادي كه به اين بيماري مبتلا شده اند، سعي بر خود درماني و استفاده از روش هاي خانگي براي درمان اين عارضه دارند. بيماران به دليل عدم آگاهي لازم و استفاده از روش هاي خانگي باعث مي شوند بيماري پيشرفت كند و درمان آن پيچيده تر شود.

نمي توان بطور كل تاثير روش هاي خانگي در كاهش و بهبود علائم بيماري را ناديده گرفت، اما براي درمان قطعي كيست مويي بايد عفونت داخل آن بطور كامل تخليه شود و اين امر با جراحي ميسر است. البته معمولا قبل از جراحي، استفاده از داروهاي آنتي بيوتيك براي كنترل عفونت بيماري توصيه مي شود. در ادامه روش هاي جراحي و ليزر كيست مويي را با هم بررسي مي كنيم:

عمل كيست مويي با ليزر

 يكي از بهترين گزينه هاي درمان كيست مويي استفاده از ليزر است. ليزر درماني كيست مويي بصورت سرپايي و بدون درد و خونريزي انجام مي شود و نيازي به بستري شدن در بيمارستان نيست. طي اين جراحي، بوسيله اشعه ليزر برش كوچكي روي بافت بيماري ايجاد مي شود و چرك و مواد زائد داخل كيست بطور كامل تخليه مي شود. زمان عمل ليزر كمتر از نيم ساعت بوده و بيمار بلافاصله بعد از جراحي مرخص مي شود.

همچنين عمل كيست مويي با ليزر، عوارض و مشكلات جراحي هاي سنتي را به دنبال ندارد و احتمال بازگشت مجدد بيماري يا آسيب ديدن نواحي اطراف بيماري در آن بسيار پايين است.

عمل باز كيست مويي

يكي از روش هاي سنتي جراحي كيست مويي است كه در آن، زائده كيست مويي بطور كامل حذف مي شود. در اين روش با ايجاد برشي در موضع بيماري، مو و زائده هاي اضافي بطور كامل تخليه مي شود اما در آخر محل برش با بخيه بسته نمي شود. در روش باز پزشك اجازه مي دهد حفره اي كه در محل جراحي ايجاد شده باز باقي بماند تا بصورت خود به خود ترميم شود.

 


امتیاز :

بازدید : 164

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/3/12  | ۰۷ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

كيست مويي، كيسه ايست كه بر اثر برگشت مو به داخل پوست، روي دنبالچه و بالاتر از خط سرين ظاهر مي شود. زماني كه اين بيماري پيشرفت كند منجر به ترشح چرك و عفونت از كيست مي‌شود. اين بيماري نگران كننده نيست و نبايد ترسيد اما اگر به موقع درمان نشود باعث بروز آبسه چركي خواهد شد.

 

مشاهده كامل مطلب

 

در گذشته اين بيماري به بيماري رانندگان هم معروف بود. به عنوان مثال بعد از جنگ جهاني دوم بيشتر سربازان به اين بيماري مبتلا شدند. به خصوص سربازاني كه مدت طولاني در جيپ رانندگي ميكردند.

 براي تشخيص، ابتدا يك معاينه ي ساده انجام مي شود و اگر عفونت رخ داده باشد كاملا با چشم قابل ديدن است. براي تشخيص بهتر پزشك سوالات زير را نيز مطرح ميكند:
    •   چه زمان شكل كيست تغيير كرد؟
    •   آيا از كيست مايعات خارج مي شود؟
    •   آيا علائم ديگري داريد؟
 گاهي براي تشخيص كيست زير پوستي سي تي اسكن نيز انجام مي شود.

براي درمان كيست مويي روش هاي زيادي وجود دارد و هركدام داراي عوارض و سختي هايي مي باشد؛ بنابراين بايد بهترين روش را انتخاب كرد تا درمان فقط يكبار انجام شود و نيازي به تكرار مجدد نباشد. پس روش هاي سنتي جراحي كيست مويي را دور بريزيد و به فكر درمان با شيوه هاي نوين باشيد.

بهترين روش براي درمان كيست مويي است زيرا عمل فقط و فقط در يك روز انجام ميشود و با يكبار ليزر از شر كيست مويي خلاص مي شويد. اشعه ليزر با ايجاد برش روي زائده كيست مويي، چرك و عفونت داخل آن را بطور كامل تخليه مي كند و آن را از بين مي برد. نگران درد آن نباشيد زيرا بعد از عمل هيچ دردي را احساس نمي كنيد. بخشي از مزاياي روش ليزر درماني:

 

    •   نيازي به پرداخت هزينه هاي سنگين نيست
    •   بيمار مجبور به تحمل درد و خونريزي نيست
    •   از همه مهمتر ظاهري زشت در كمر ايجاد نميكند
    •   دوره ي نقاهت فقط و فقط يك روز است

امتیاز :

بازدید : 176

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/3/3  | ۰۷ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

به گزارش افكارنيوز، كيست مويي كه تحت عنوان سينوس يا كيست پيلونيدال هم شناخته مي شود، عارضه اي است كه بيشتر در مردان شاهد بروز آن هستيم. بيماري كيست مويي اگرچه جزء بيماري هاي خطرناك به شمار نمي رود اما اگر پيشرفت كند و تبديل به آبسه چركي شود مي تواند مشكل ساز شود.

كيست مويي چيست؟

كيست پيلونيدال كيسه اي پر از مايع و چرك است كه در زير پوست و در قسمت تحتاني كمر، نزديك به خط باسن قرار دارد. بعضي از آنها قابل مشاهده نيستند، در حالي كه برخي ديگر مي توانند مانند چند حفره كوچك يا يك برآمدگي و التهاب در پوست اين ناحيه به نظر برسند. البته به ندرت اتفاق مي افتد كه اين عارضه در نواحي ديگر بدن هم ديده شود.

معمولا از اين سوراخ هايي كه در سطح پوست ايجاد مي شود، چرك و ترشحات بدبو خارج مي شود كه در واقع نشان دهنده اين است كه عفونت جمع شده در لايه هاي زيرين پوست، مسيري ايجاد مي كنند تا به سطح پوست راه پيدا كنند.

اگر اين حفره ها مسدود شوند و اين چرك و عفونت راهي براي خروج نداشته باشند، آبسه ايجاد مي شود كه بسيار دردناك است و مي تواند فعاليت هاي بيمار را به مشكل مواجه كند. گاهي اين سينوس ايجاد شده همراه با مو است و در زمان تخليه اين عفونت مو هم با آن خارج مي شود. بهترين روش براي رهايي از اين بيماري، درمان كيست مويي با ليزر و جراحي است.

يكي از دلايل ايجاد كيست مويي را برگشتن مو به داخل پوست و رشد آن در جهت مخالف عنوان مي كنند و به همين دليل گفته مي شود كه اين عارضه در افراد پرمو و آقايان بيشتر از زنان ديده مي شود. پزشكان هنوز درباره علت ابتلا به كيست مويي به نتيجه قطعي و دقيقي نرسيده اند و عنوان مي كنند كه اين عارضه مي تواند در نتيجه به دام افتادن موهايي كه ريشه محكمي ندارند به همراه سلول هاي مرده در زير پوست ايجاد شود. سيستم ايمني بدن اين مو و سلولهاي مرده را عضو بيگانه مي داند و طي يك واكنش دفاعي آبسه دور آن تشكيل مي شود.

 

 


امتیاز :

بازدید : 105

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/2/24  | ۰۵ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

اگر تجربه ابتلا به كيست مويي را داريد، ممكن است در ابتدا علائمي احساس نكرده باشيد و تنها يك برآمدگي كوچك در ناحيه دنبالچه لمس كرده باشيد. در مراحل اوليه بيماري هنوز آبسه ايجاد نشده و شدت عفونت بسيار كم است، اما در نتيجه واكنش بدن به مرور اطراف مويي كه به داخل پوست برگشته آبسه شكل مي گيرد.

معمولا اين عفونت راهي براي خروج پيدا مي كند و با ايجاد حفره هايي در سطح پوست بصورت ترشحات بدبويي خارج مي شود، اما احتمال اينكه اين سوراخ ها بسته شوند وجود خواهد داشت. در اين مرحله بيماري كيست مويي مزمن شده است و شما شاهد چنين علائمي خواهيد بود:

- درد و التهاب زياد
- در مواردي احساس تب و لرز
- خروج ترشحات چركي همراه با بوي بد

- قرمزي و تورم در بخش انتهايي ستون فقرات و بين كفل ها

شايد به دليل ترس از اتاق عمل و جراحي است كه بسياري از بيماران سعي بر خود درماني و استفاده از روش هاي خانگي و دارويي براي درمان بيماري خود دارند و همين امر باعث پيشرفت عفونت و سخت شدن مراحل درمان خواهد شد.

در صورت بروز اين نشانه ها بايد اقدامات جدي براي درمان صورت گيرد و تنها راهي كه براي درمان قطعي كيست مويي مزمن پيشنهاد مي شود، جراحي و ليزر است. شايد بيماران دغدغه هزينه جراحي كيست مويي با ليزر يا به روش هاي سنتي را داشته باشند كه در اينجا تا حد امكان اطلاعات مربوط به هزينه را هم در اختيار شما عزيزان قرار خواهيم داد.

ليزر كيست مويي

جراحي كيست مويي با ليزر يكي از پرطرفدارترين روش هاي درمان است كه به شدت اثربخش بوده و تاكنون نتايج موفقيت آميزي داشته است. بكارگيري دستگاه هاي نوين ليزر براي درمان كيست مويي و ساير بيماري هاي نشيمنگاهي را مي توان راه گريزي از جراحي و مشكلات و عوارض مربوط به آن دانست.

در طي اين جراحي با توجه به وسعت بخشي كه درگير عفونت و بيماري شده، بوسيله ليزر يك يا چند برش روي موضع ايجاد مي شود و عفونت حاصل از آبسه به همراه مو و زائده هاي اضافي تخليه مي شود. اما نكاتي كه جراحي كيست مويي با ليزر را از ساير روش هاي درمان متمايز مي كند به اين شرح است:

- در اين روش بر خلاف جراحي نيازي به بستري شدن قبل و بعد از عمل نمي باشد
- به دليل خاصيت انعقاد خون توسط ليزر، اين جراحي بدون خونريزي و درد انجام مي شود

- ليزر كيست مويي بدون بيهوشي و در كمتر از نيم ساعت انجام مي شود
- هيچگونه آسيبي به بافتهاي مجاور بيماري نخواهد رسيد و جاي جراحي بعد از مدت كوتاهي از بين مي رود
- نتيجه ليزر كيست مويي قطعي است
- اين روش عوارضي به دنبال نخواهد داشت

 

منبع


امتیاز :

بازدید : 108

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/2/22  | ۰۶ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

 

 

به گزارش جهان نيوز

 

كيست مويي كه با نام سينوس پيلونيدال هم شناخته مي شود، حاوي چرك، مو و زائده هايي در مسير ايجاد شده در زير پوست بالاي مقعد است كه باعث ايجاد التهاب و ناراحتي براي بيمار مي شود.براي بسياري از مردم اين بيماري شناخته نشده است و افراد هيچ اطلاعي از علل و علائم اين بيماري ندارند. به همين منظور در اينجا به توضيح و بررسي علائم، دلايل و روش هاي عمل جراحي درمان كيست مويي با ليزر مي پردازيم:

تا كنون پزشكان علت دقيقي را براي ابتلا به اين عارضه پيدا نكرده اند اما عواملي هستند كه با ايجاد اصطكاك موهاي موجود در ناحيه مقعد و بالاي باسن را مجبور به رشد در زير پوست و در خلاف جهت خود مي كنند. با وارد شدن اين مو به زير پوست، بدن واكنش ايمني عليه آن انجام مي دهد، چون اين مو را به عنوان عضوي بيگانه مي شناسد و در نتيجه اين فرآيند، كيست و آبسه اطراف موها شكل مي گيرد.

عفونت موجود در آبسه ايجاد شده اطراف مو گاهي از طريق يك يا چند سينوس به سطح پوست مقعد راه پيدا مي كند و خون و ترشحات چركي از آن خارج مي شود. اما در ادامه عوامل احتمالي كه در ايجاد كيست مويي موثرند را شرح مي دهيم:

  • تغيير هورمون ها كه بعد از بلوغ اتفاق مي افتد
    اصطكاك ناشي از لباس هاي نامناسب كه باعث برگشتن مو به داخل پوست مي شود
    نشستن هاي طولاني كه به دليل شغلي كه افراد دارند اتفاق مي افتد
    نوعي نقص مادرزادي در بخش انتهايي ستون فقرات
    چاقي و اضافه وزن

در مراحل اوليه كه هنوز عفونت و آبسه ايجاد نشده و يا شدت آن كم است، بيمار علائمي نخواهد داشت و ممكن است متوجه بيماري نشود. اما اگر فرد با لمس برآمدگي ايجاد شده در ناحيه دنبالچه به وجود بيماري پي برد، بايد از روش هاي دارويي و خانگي براي درمان اين عارضه استفاده كند.

البته روش هاي خانگي درمان كيست مويي تنها قبل از پيشرفت عفونت كاربرد دارند و احتمال دارد كه عارضه را درمان كنند اما نمي توان به عنوان روش درمان قطعي روي آنها حساب كرد. اگر بعد از گذشت هفت روز از درمان خانگي و دارويي بيماري درمان نشد، حتما بايد به روش جراحي كيست را درمان كرد.

كيست مويي مزمن، باعث ايجاد ترشحات بدبو، قرمز شدن موضع بيماري به همراه درد و التهاب مي شود كه به شدت بيمار را آزار مي دهد و بايد هرچه زودتر براي درمان آن اقدام شود.

 


امتیاز :

بازدید : 132

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/2/22  | ۰۶ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

 

جراحي يا عمل كيست مويي از روش هاي قطعي درمان اين بيماري است. كيست مويي يا سينوس پيلونيدال از دسته بيماري هاي ناحيه مقعد است كه معمولاً در بالاي كمر ايجاد شده و همراه با عفونت است. در مواردي مي توان آن را با درمان هاي خانگي و استفاده از دارو درمان نمود اما چون اين بيماري در اغلب موارد به اين درمان ها پاسخ نمي دهد نياز به  انجام جراحي است.جراحي روشي مطمئن براي درمان اين عارضه به شمار مي رود اما چون با مشكلات و عوارضي همراه است، نمي توان آن را به عنوان بهترين روش درماني معرفي نمود، بلكه بهترين روش درمان اين عارضه درمان كيست مويي با ليزر است. درمان با روش جراحي كيست، به دو روش زير انجام مي‌شود :

عمل جراحي كيست مويي به روش باز

جراحي كيست مويي به روش باز

در اين روش كه تحت بيهوشي و در مواردي بي حسي موضعي انجام مي شود، عفونت كيست تخليه شده و در واقع كيست به طور كامل از بدن خارج مي گردد. در نتيجه حفره اي از آن به جاي مي ماند. اين حفره در روش باز بخيه زده نمي شود تا از اين طريق بافت هاي زيرين كيست شروع به ترميم نمايد. اين حفره ايجاد شده بسته به مقدار كيست از اندازه يك نخود تا پرتقال متغير است. به علاوه از اين حفره به مدت يك هفته ترشحاتي خارج مي شود و به مرور با ترميم زخم اين ترشحات كاهش مي يابد.

اين روش نياز به پانسمان روزانه دارد اما از آنجايي كه بافت هاي كيست به طور كامل برداشته مي شوند و عفونت نيز تخليه مي شود، امكان عود مجدد اين عارضه به شدت كاهش مي يابد.

جراحي كيست مويي به روش بسته

عمل كيست مويي

در اين حالت نيز مشابه روش قبل (همراه با استفاده از بيهوشي يا بي حسي)  حفره كيست برش داده شده و عفونت را خارج مي كنند، اما اين بار زخم ايجاد شده بخيه ميشود. در اين حالت با فرض موفقيت عمل كيست مويي، سرعت بهبودي بسيار بيشتر است ولي امكان عفونت مجدد در اين روش افزايش مي يابد به همين منظور پزشك قبل از انجام اين عمل مصرف آنتي بيوتيك را تجويز مي كند.

در روش ديگر جراحي بسته با عنوان جراحي پلاستيك كه براي سينوس هاي پيشرفته استفاده مي شود، جراح پلاستيك با روشجراحي فلپ ناحيه عمل شده را به طور كامل مي بندد. انجام جراحي پلاستيك روشي موثرتر است و ميزان موفقيت بالايي دارد اما مدت زمان بستري شدن در بيمارستان بعد از اين عمل جراحي افزايش مي يابد.

در مواردي كه كيست به شدت دچار عفونت شده و نياز به عمل جراحي دارد؛ بر روي كيست يا آبسه ايجاد شده، برش داده مي شود تا عفونت خارج شود. اين روش جراحي كيست مويي به علت عدم تخليه كامل كيست، امكان عود مجدد آن وجود دارد. تخليه اورژانسي نيازي به بستري شدن در بيمارستان ندارد.

 

 

https://jarahlaser.com/


امتیاز :

بازدید : 148

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/2/14  | ۱۱ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

درمان خانگي كيست مويي و درمان كيست مويي با دارو روشهايي هستند كه مي‌توانند تاثير بسياري در روند بهبود اين بيماري داشته باشند. كيست مويي يا كيست پيلونيدال از انواع بيماري هاي دردناك و آزار دهنده نشيمنگاه است، كه درد بسيار و عفونت را به همراه مي آورد. اين كيست معمولاً در ناحيه پايين دنبالچه ايجاد شده و علت هاي گوناگوني براي ابتلا به اين بيماري در فرد وجود دارد. كيست مويي در مردان و جوانان شايع تر ديگر گروه ها مي باشد. در ادامه به بحث حول اين بيماري مي پردازيم:

آيا كيست مويي با دارو درمان ميشود؟

تاثير دارو بر كيست تنها در ميزان عفونت آن تاثير گذاشته و وابسته به مرحله اي است كه بيماري در آن قرار دارد، اگر ميزان عفونت و چرك ايجاد شده بر اثر كيست اندك باشد پزشك ممكن است داروهاي آنتي بيوتيك تجويز نمايد. اما بطور كلي مي توان گفت استفاده از دارو، درمان قطعي اين بيماري شناخته نمي شود بلكه كيست مويي تنها بايد برداشته و يا تخريب شود تا درمان قطعي بر روي آن انجام گيرد.

درمان خانگي كيست مويي

همان طور كه در قسمت قبل هم اشاره شد، اين بيماري را نمي توان با استفاده از داروهاي شيميايي و خانگي درمان نمود، بلكه درمان كيست مويي از طريق جراحي و ليزر امكان پذير است. اما استفاده از داروهاي طبيعي و خانگي بي تاثير نبوده، و مي تواند در كاهش علائم ناشي از اين بيماري از جمله درد و عفونت موثر باشد.

 

تصوير درمان خانگي كيست موسس

 

برخي از مهمترين داروهاي خانگي به اين شرح است:

سير

سير خواص بيشماري دارد، و بي شك در فرآيند درمان خانگي كيست مويي موثر است، سير با دارا بودن خاصيت آنتي بيوتيكي و ضد قارچي سيستم ايمني بدن را تقويت نموده و به درمان اين بيماري مي پردازد. براي استفاده از اين ماده لازم است يك يا چند حبه سير را له نموده و براي چند دقيقه بر روي كيست قرار دهيد. جهت اثر بخشي اين درمان را به مدت يك هفته و روزي يكبار تجديد نماييد.

زردچوبه

زردچوبه داراي خواص ضد التهابي است، و قادر است درد،عفونت و التهاب را كاهش دهد. براي استفاده از اين ماده جهت درمان كيست مويي لازم است مقداري زردچوبه را با آب و يا شير مخلوط نموده و خميري را تهيه كنيد، خمير زردچوبه تا زماني كه خشك شود بايد روي پوست باقي مانده و سپس شسته شود. اين درمان خانگي كيست مويي را بايد دوبار در روز و به مدت چند هفته ادامه دهيد.

آلوئه ورا

آلوئه ورا يك درمان قوي و موثر در از بين بردن علائم بيماري كيست مويي مثل درمان درد و تورم ناشي از آن مي باشد. اين گياه داراي خواص ضد آنتي باكتريال مي باشد.براي استفاده از اين روش درماني يك برگ از آلوئه ورا را تهيه نموده و ژل آن را خارج كنيد و مدت 20 دقيقه بر روي كيست قرار داده و سپس بشوييد. اين درمان خانگي را بايد حداقل 4 مرتبه در روز تكرار كنيد.

عسل

عسل ماده اي فوق العاده قوي مي باشد كه داراي خواص ضد التهابي و ضدعفوني كننده است. براي درمان خانگي كيست مويي با استفاده از عسل بايد مقدار عسل خالص را تهيه نموده و بر روي كيست بزنيد و يا اينكه مي توانيد يك قاشق عسل را در آب گرم حل نموده و بنوشيد.

نمك

نمك خواص بيشماري دارد و در كاهش التهاب و سوزش ناشي از كيست بسيار مفيد است،براي اين منظور مي توانيد از حمام آب و نمك استفاده كنيد در واقع مقداري نمك را به وان آب گرم اضافه نموده و براي مدت چند دقيقه در آب بنشينيد.

چاي كيسه اي

چاي كيسه اي داراي خواص اسيدي بوده، كه از عفونت جلوگيري نموده و در درمان خانگي كيست مويي موثر است. همچنين خواص ضد التهابي چاي كيسه اي درد و تورم را كاهش مي دهد. ابتدا چاي كيسه را به مدت 5 دقيقه در آب ولرم خيس كنيد، سپس كيسه را به مدت 10 دقيقه روي محل عفونت قرار دهيد. اين روش درماني با چند بار در روز و به مدت چند روز تكرار شود.

سركه سيب

سركه سيب داراي ماهيت اسيدي است و ph پوست را تنظيم مي كند، براي انجام اين روش درمان خانگي كيست مويي كافي است مقدار پنبه را به سركه سيب آغشته كرده و بر موضع قرار دهيد. اين روش درماني بايد حداقل 2 بار در روز تجديد شود.

كمپرس سرد و گرم

استفاده از كمپرس سرد ميتواند درد ناشي از كيست مويي را كاهش دهد و كمپرس گرم براي چرك و عفونت ناشي از اين بيماري مفيد است اما هيچ يك از آنها از پيشروي اين بيماري جلوگيري نمي كنند.

 

منبع: clinicdarman.com


امتیاز :

بازدید : 140

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/1/24  | ۱۲ | نویسنده : medicalhealth |