سلامت و پزشكي

سلامت و پزشكي

<-PostTitle->

بيماري هاي مقعد را نمي توان جزء عارضه هاي پرخطر يا كشنده دانست، اما ناراحتي هايي كه به موجب اينگونه بيماري ها بروز پيدا مي كنند، به شدت كيفيت زندگي بيمار را تحت تاثير خود قرار خواهند داد. علائمي كه اين عارضه ها ايجاد مي كنند شامل درد و خونريزي، خارش و سوزش در ناحيه نشيمنگاهي است و معمولا در بيشتر آنها اين علائم مشابه است. بنابراين در صورت مشاهده چنين نشانه هايي حتما به پزشك متخصص مراجعه كنيد و تشخيص قطعي را به عهده پزشك بگذاريد. 

روش هاي گوناگوني براي درمان اين عارضه ها وجود دارد كه با توجه به نوع و شدت بيماري شما، دكتر يكي از اين روش ها را پيشنهاد مي دهد.

درمان كلينيك يكي از مراكز ارائه دهنده خدمات ليزر درمان بواسير ، شقاق، فيستول و كيست مويي با ليزر و تحت نظر پزشكان متخصص است كه سابقه درخشاني در اين زمينه داشته و با استفاده از بروزترين روش هاي درماني و تجهيزات نوين و استفاده از روش ليزر درماني در اين مجموعه كاملا موفقيت آميز و بدون بازگشت انجام شده است.

در ادامه به بررسي بيماري هموروئيد و روش هاي درمان آن مي پردازيم:

بيماري هموروئيد يا بواسير چيست؟

از شايع ترين عارضه هاي نشيمنگاهي است كه افراد زيادي در سنين مختلف به آن مبتلا مي شوند. اين عارضه مقعدي مي تواند بسيار آزار دهنده و دردناك باشد و زندگي فرد را به شدت تحت تاثير قرار دهد. بواسير يا هموروئيد همان تورم و واريسي شدن رگ هاي ناحيه مقعد و انتهاي راست روده است كه در دو نوع هموروئيد خارجي (بيرون از مقعد) و هموروئيد داخلي (داخل مقعد) ايجاد مي شود.

در صورتي كه يك لخته خون در عروق بواسير خارجي ايجاد شود به آن بواسير ترومبوزه گفته مي شود كه منجر به ايجاد التهاب و حالتي دردناك خواهد شد. همچنين احتمال مشاهده خونريزي در اين نوع هموروئيد نيز افزايش مي يابد.

انواع درجات بواسير 

در چهار درجه مختلف بوجود مي آيد كه در درجه ۱ و ۲ عروق متورم از مقعد خارج نمي شوند اما در درجه ۳ و ۴ كه اصطلاحا به آن بواسير بيرون زده يا پرولاپس هم مي گويند، عروق بواسيري از مقعد بيرون مي زنند.

البته در مواقعي ممكن است بواسير خوني و ترومبوزه با يكديگر اشتباه گرفته شوند. بواسير خوني در هر دو نوع داخلي و خارجي مي تواند ايجاد شود. اين عارضه باعث خونريزي زياد شده و در صورتيكه به موقع درمان نشود منجر به ايجاد ضعف و كم خوني خواهد شد.

يكي از اصلي ترين دلايل بروز اين بيماري را ايجاد فشار بيش از حد در ناحيه آنال عنوان كرده اند. عوامل مختلفي مي توانند باعث ايجاد فشار در ناحيه مقعد شوند كه برخي از آنها شامل بارداري و زايمان در زنان، برقراري رابطه مقعدي، خشكي مدفوع، زور زدن زياد هنگام اجابت مزاج و نشستن هاي طولاني و عدم تحرك كافي است.

علائم و نشانه هاي بواسير يا هموروئيد بسته به نوع و شدت پيشرفت بيماري مي تواند در افراد گوناگون، متفاوت باشد. علائم شاخص اين عارضه شامل احساس دفع ناكامل مدفوع، درد در مقعد ، خارش و سوزش، خونريزي يا مشاهده خون در مدفوع و برآمدگي و زائده هايي در ناحيه مقعد است. در نظر داشته باشيد كه مشاهده چنين علائمي صرفا به معني ابتلا به بواسير نيست و براي بررسي بيشتر بايد حتما به دكتر مراجعه كنيد.

 

ادامه مطلب در دكتر مجازي


امتیاز :

بازدید : 119

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/12/24  | ۱۹ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

بيماري بواسير يا هموروئيد بيماري غير واگيرداري است كه شيوع آن به شدت رو به افزايش است. اين بيماري در واقع متورم شدن و گشاد شدن سياهرگ هاي داخل كانال مقعد در اثر اعمال فشار است.

هموروئيد اغلب افرادي در جوامع پيشرفته را درگير مي كند. زيرا يكي از مهمترين علت هاي اصلي در بروز آن، زندگي با سبك تحرك كمتر و مصرف غذاهايي آماده و فاقد فيبر است. به بياني ديگر مي توان گفت اين بيماري با يبوست رابطه اي مستقيم دارد. با بروز اين عارضه، علائم آزار دهنده اي ايجاد مي شوند كه از جمله آنها مي توانيم درد، خونريزي، خارش مقعد، لمس توده در خارج از مقعد و يا پرولاپس يا افتادگي بافت گوشتي از مقعد اشاره كنيم.

اين بيماري با راهكار هاي مختلفي قابل درمان است، ولي هيچ يك از اين روشهاي به اندازه درمان با ليزر تاثيرگذار نخواهند بود. اگر مي خواهيد با اين روش درماني آشنايي يابيد تا انتها همراه ما باشيد و همينطور ميتوانيد از مركز دكتر بيژن عابديان جهت مشاوره و راهنمايي كارشناسان بهرمند شويد:

ليزر بواسير چيست؟

درمان بواسير با ليزر روشي سريع و قطعي براي درمان اين بيماري است. معمولاً از دو نوع ليزر براي درمان اين بيماري استفاده مي شود. تا بافت هموروئيدي و متورم از مقعد خارج شود.

اولي ليزر مادون قرمز يا IRC است كه براي درمان هموروئيد هاي اوليه درجه يك و دو كاربرد دارد. با تابش اين ليزر بر روي رگ آسيب ديده، رگ منقبض و سپس منبسط مي شود. در نتيجه ي اين امر جريان خونرساني به آن قطع گرديده و باعث مي شود، بافت آسيب ديده از بين برود.

نوع ديگر ليزر CO2 است كه در درمان هموروئيدهاي پرولاپس شده و پيشرفته به كار مي رود. در اين روش از ليزر براي برش موضع آسيب ديده استفاده مي شود. اما استفاده از ليزر به جاي تيغ جراحي موجب مي شود، آسيب كمتري به بافت هاي اطراف آن وارد شده و رگ هاي آسيب ديده همزمان ترميم مي شوند تا از خونريزي جلوگيري شود.

ليزر بواسير معمولاً و به جز مواد خاص در مطب پزشك متخصص و بدون نياز به بيهوشي انجام مي شود. تنها در برخي موارد به بيمار بي حسي تزريق مي شود. معمولاً درمان در كمتر از 30 دقيقه به اتمام رسيده و بيمار در طول ليزر درماني دردي را احساس نخواهد كرد. بيماراني كه با اين روش درمان مي شوند، غالباً نيازي به پانسمان و يا تامپون نداشته و درد سر و دردهاي مربوط به تعويض پانسمان را تجربه نمي كنند. پس از اتمام درمان بيمار مي تواند به محيط كار و يا منزل بازگردد. اما به سبب اثرات داروي بي حسي بهتر است، يك نفر همراه بيمار باشد.

دوره نقاهت پس از اين درمان كوتاه است و معمولاً بيمار در طي يك هفته الي 10 روز به بهبودي كامل مي رسد. البته در اين دوران لازم است، از زخم خود به خوبي مراقبت نمايد و نسبت به بهداشت موضع حساس باشد.

ليزر درماني روشي قطعي محسوب مي شود كه بيماري شما را به طور كامل ريشه كن مي كند، اما در نظر داشته باشيد، ليزر در صورتي موثر است كه خود فرد نيز براي درمان اقداماتي را انجام دهد. به علاوه مهارت پزشك كه اين درمان را انجام ميدهد نيز در نتيجه از درمان تاثير گذار است.

 مزيت هاي ليزر نسبت به ديگر روش ها

از مزاياي اين درمان در مقايسه با ديگر روشهاي درماني مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم.

  • درماني سرپايي و سريع
  • بدون ايجاد حس درد و يا خونريزي
  • بهبودي كامل و سريع با دوره نقاهت كوتاه
  • درمان قطعي با از بين بردن كامل بافت بواسيري
  • بدون ايجاد عوارض خطرناك نظير عفونت و التهاب
  • بدون ايجاد خطا و آسيب به نواحي اطراف بافت آسيب ديده
  • هزينه مناسب نسبت به ديگر روشهاي جراحي
  • مناسب براي خانم هايي كه نسبت به جاي ماندن زخم و اسكار جراحي حساس هستند.

آيا ليزر درماني عوارض دارد؟

خير، انجام ليزر هيچ عوارض خاصي را به همراه نخواهد داشت. معمولاً درمان خيلي سريع صورت گرفته و بيش از 98% از افراد پس از ليزر به بهبود كامل مي رسند. احساس درد و خونريزي به ميزان كم پس از درمان طبيعي است اما در صورت بروز علائم شديد و هشدار دهنده با پزشك معالج خود مشورت نماييد.

چه كارهايي انجام دهيم تا مجدداً بواسير نگيريم ؟

مهمترين عواملي كه ممكن است ريسك خطر ابتلا و يا عود مجدد بيماري را در فرد تشديد كند، مربوط به رژيم غذايي  و سبك زندگي فرد است، در نتيجه اين عوامل قابل كنترل هستند. براي موثر واقع شدن درمان و نيز پيشگيري از عود مجدد بيماري لازم است، نكات زير را به ياد داشته باشيد :

  • از زياد نشستن و يا مدت طولاني ايستادن پرهيز كنيد.
  • از استعمال شوينده يا دستمال مرطوب هاي معطر بپرهيزيد.
  • بهداشت ناحيه مقعد را رعايت نماييد اما از زياده روي در شستشو پرهيز كنيد.
  • در صورتي كه اضافه وزن داريد، وزن خود را به حالت تعادل درآوريد.
  • از مصرف مشروبات الكل و سيگار بپرهيزيد.
  • از خشك كردن مقعد با دستمال توالت هاي زبر و خشن اجتناب نماييد. به جاي آن بهتر است مقعد را با حوله اي نرم و با آرامش خشك كنيد.
  • تنها بر روي سطوح نرم بنشينيد و از بالش هاي نرم دوناتي شكل كمك بگيريد.
  • ورزش كنيد، حداقل 30 دقيقه در روز ورزشهاي سبك نظير پياده روي انجام دهيد.
  • از زور زدن در توالت و يا تاخير انداختن در اجابت مزاج پرهيز كنيد.
  • حمام سيتز يا نشيمن به بهبود درد و التهاب به خصوص در دوران نقاهت پس از ليزر كمك مي كند.
  • مراجعه منظم به پزشك براي بررسي روند بهبودي الزامي است. همچنين لازم است، داروهايي را كه پزشك تجويز نموده مطابق با دستورالعمل هاي پزشك مصرف نماييد.

رژيم غذايي

رژيم غذايي صحيح تاثير بسزايي در درمان بيماري و پيشگيري از عود مجدد آن دارد. از آنجايي كه اغلب موارد، اين بيماري در اثر اعمال فشار بر اثر يبوست مزمن كه مشكل بسياري از افراد است، ايجاد ميشود، هدف از اين تغيير عموماً درمان هموروئيد با رعايت رژيم غذايي سالم است.  رعايت نكات زير مي تواند به تسريع روند درمان كمك كند:

  • مصرف فيبر : مصرف خوراكي هاي حاوي فيبر، موجب تجمع اين ماده مغذي در روده ها شده از آنجايي كه بدن انسان ها آنزيم لازم براي هضم اين ماده را ندارد، فيبر در روده ها تجمع كرده و حجم مدفوع را افزايش ميدهد در نتيجه از اين طريق يبوست درمان مي شود. انواع مختلفي از گروه هاي غذايي از جمله انواع ميوه ها مثل بري ها (توت فرنگي و بلوبري)، آلو و انجير، انواع سبزيجات مثل آووكادو، گلابي آسيايي و نيز انواع غلات و حبوبات داراي فيبر هستند
  • نوشيدن آب : نوشيدن آب فراوان مي تواند مدفوع را نرم نمايد. در نتيجه نوشيدن حداقل 8 ليوان آب در طول روز براي درمان بيماري الزامي است.
  • مصرف ملين : در صورتي كه بيماري يبوست با مصرف فيبر درمان نشود، لازم است بيمار از مكمل هاي حاوي فيبر يا ملين هاي طبيعي نظير پسليوم استفاده نمايد.
  • اجتناب از غذاهاي تند و شور : تجربه نشان داده مصرف غذاهاي تند و شور مي تواند وضعيت بيماري را وخيم تر نمايد.

منبع : https://www.fardanews.com/fa/news/976242/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%A7-%D9%88-%D9%85%D8%B9%D8%A7%DB%8C%D8%A8-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%87%D9%85%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%A6%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D9%84%DB%8C%D8%B2%D8%B1


امتیاز :

بازدید : 94

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/11/24  | ۰۷ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

بهترين راه رهايي از بواسير يا هموروئيد در نيم ساعت

باورهاي غلطي درباره سن ابتلا به هموروئيد وجود دارد و اغلب مردم تصور مي كنند اين عارضه فقط در سنين بالا بروز پيدا مي كند. اما بر اساس آمار، حدود 50 درصد جامعه به بواسير مبتلا هستند كه بخش زيادي از مبتلايان در رده سني 45 تا 65 سال قرار دارند و بخش ديگر جوانان، نوجوانان و حتي كودكان مي باشند.

هموروئيد چيست؟

هموروئيد همان عروق ناحيه مقعد است كه به علت ايجاد فشار، دچار التهاب و تورم مي شود. اين عارضه در ابتدا علائم خاصي ندارد و زمانيكه بيماري پيشرفت مي كند، علائم آن آشكار مي شود. شايع ترين نشانه هاي هموروئيد مشاهده خونريزي و بيرون زدگي در اطراف مي باشد. البته بسته به اينكه نوع بواسير خارجي يا داخلي است و بيماري تا چه حد پيشرفت كرده، اين علائم مي تواند تغيير كند.

هموروئيد داخلي

بواسير داخلي شريان هاي خوني داخل كانال مقعد و يا انتهاي راست روده را درگير مي كند كه شاخص ترين نشانه آن هم مشاهده رگه هاي خوني همراه با ترشحاتي بر روي مدفوع است. ممكن است هموروئيد داخلي پرولاپس شده و از مقعد بيرون بزند كه در اين صورت مي توانيد اين توده بيرون زده از مقعد را حس كنيد.

هموروئيد خارجي

اما بواسير خارجي عروق بيرون از مقعد را درگير مي كند و باعث ايجاد توده اي آزار دهنده در اين ناحيه مي شود. علاوه بر خونريزي اين نوع هموروئيد مي تواند خارش و سوزش هم به همراه داشته باشد.

اما هميشه نمي توان چنين علائمي را صرفا به هموروئيد نسبت داد و اگر رنگ خوني كه مشاهده مي كنيد تيره باشد، احتمال ابتلا به بيماري هاي ديگر افزايش مي يابد.

دلايل ابتلا به هموروئيد

علت اصلي بواسير، ايجاد فشار بيش از حد در مجراي مقعدي است، اما بطور كلي عوامل گوناگوني در بروز اين عارضه تاثيرگذارند. بنابراين بايد تاثير عواملي مثل سن، جنسيت و سبك تغذيه را در ايجاد هموروئيد جدي بگيريم. علاوه بر اين شناخت فاكتورهايي كه منجر به افزايش فشار مقعد مي شوند هم مي تواند به پيشگيري از هموروئيد كمك كند. اصلي ترين علل ايجاد فشار در مجراي مقعدي و در نهايت ابتلا به بواسير، شامل موارد زير است:

  • بارداري و زايمان در خانم ها
  • اسهال يا يبوست مداوم
  • زور زدن زياد هنگام دفع
  • نشستن هاي طولاني
  • چاقي و اضافه وزن

براي تشخيص بواسير بايد به محض مشاهده چنين علائمي، به دكتر متخصص مراجعه كنيد تا با انجام معاينات و آزمايشات مربوطه، بيماري شما تشخيص داده شود. بواسير خارجي معمولا با مشاهده ناحيه مقعد به راحتي تشخيص داده مي شود، اما براي تشخيص هموروئيد داخلي از روش معاينه با انگشت، بررسي بصري كانال مقعد و در نهايت كولونوسكوپي استفاده مي شود.

بيماران مبتلا به هموروئيد به دليل احساس درد و ناراحتي شديد و ايجاد اختلال در زندگي روزمره شان، به دنبال روش هايي براي درمان سريع و فوري درد بواسير مي باشند.

گاهي هم اتفاق مي افتد كه بيمار در شرايط اورژانسي قرار مي گيرد و به همين دليل نياز به درمان سريع اين بيماري است. زماني اين اتفاق مي افتد كه هموروئيد دچار خونريزي شديد مي شود و مي تواند خطرناك باشد. همچنين اگر به خونريزي هموروئيد بي توجهي شود، عوارضي مثل كم خوني و كمبود آهن را براي بيمار به دنبال دارد.

درمان بواسير يا هموروئيد با ليزر

يكي از روش هاي قطعي براي خلاص شدن از اين بيماري، درمان بواسير يا هموروئيد با ليزر مي باشد كه به عنوان روشي نوين توانسته رضايت بالاي بيماران و حتي جامعه پزشكان را جلب كند. ليزر به دليل مزاياي بسياري كه دارد، براي درمان ساير بيماري هاي نشيمنگاه هم روشي كارآمد محسوب مي شود. خدمات درمان بواسير يا هموروئيد با ليزر در درمان كلينيك در كمتر از يك ساعت و با استفاده از داروي بي حسي، تحت نظر پزشك متخصص انجام مي شود و نيازي به بستري شدن پس از انجام عمل نمي باشد.

با اينكه ليزر هم مثل جراحي سنتي به عنوان روش درمان قطعي بواسير مورد استفاده قرار مي گيرد، اما هيچ يك از مشكلات و عوارض بعد از جراحي معمولي را به دنبال نخواهد داشت. همچنين دقت پزشك در روش ليزر بسيار بالاتر از جراحي معمولي است و علت اين امر انعقاد سريع خون پس از بريدن و سوزاندن رگ ها بوسيله ليزر است. اشعه ليزر مي تواند عروق خوني ناحيه مقعد را بازسازي كرده و از خونريزي حين عمل جلوگيري كند. همين ويژگي ليزر به جراح كمك مي كند تا موضع تحت درمان را به وضوح ببيند و رگ هاي بواسيري بطور كامل سوزانده شود.

به علاوه نداشتن درد و ناراحتي و عدم نياز به گذراندن دوران نقاهت طولاني، از مهم ترين مزاياي درمان بواسير با ليزر به شمار مي رود كه بيماران را براي انتخاب اين روش ترغيب مي كند. پس از انجام اين عمل، بيمار مي تواند به زندگي عادي خود برگردد.

ليزر هم در دو نوع اشعه مادون قرمز و دي اكسيد كربن انجام مي شود.

با تابش اشعه مادون قرمز روي زائده بواسيري، بافت تشكيل دهنده آن خشك شده و با كاهش درد و خونريزي، بيماري بهبود پيدا مي كند. در حقيقت حرارتي كه توسط اشعه مادون قرمز ايجاد مي شود، باعث قطع جريان خونرساني به هموروئيد مي شود. اشعه درماني معمولا براي بواسيرهاي درجه 1 و 2 استفاده مي شود.

از ليزر دي اكسيد كربن براي برداشتن كامل زائده هموروئيدي استفاده مي شود و اين نوع ليزر براي درمان انواع بواسير كاربرد دارد. يكي ديگر از مزاياي ليزر عدم آسيب ديدن بافت اطراف هموروئيد مي باشد.

مزايا و عوارض ليزر درماني

به جرات ميتوان گفت كه درمان بواسير با ليزر هيچ يك از عوارض عمل سنتي، مثل بازگشت دوباره بيماري، بي اختياري گاز و مدفوع و آسيب به عضلات اسفنكتر را به دنبال نخواهد داشت و از اين بابت جاي نگراني نيست. اما استفاده از حمام سيتز، نوشيدن مايعات، مصرف كافي فيبر و جلوگيري از يبوست مواردي است كه بعد از درمان هموروئيد با ليزر بايد رعايت شوند.

 

منبع: https://vananews.com/fa/news/324943/%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%DB%8C%D8%A7-%D9%87%D9%85%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%A6%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%DB%8C%D9%85-%D8%B3%D8%A7%D8%B9%D8%AA


امتیاز :

بازدید : 111

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/11/24  | ۰۶ | نویسنده : medicalhealth |