سلامت و پزشكي

سلامت و پزشكي

<-PostTitle->

شقاق مقعد پارگي‌هاي كوچكي در مخاط مقعد است كه مي‌تواند به شدت دردناك باشد. شقاق مقعدي معمولا به دليل زور زدن در حين حركات روده، يبوست يا اسهال مكرر ايجاد مي‌شود. اين بيماري در هر دو جنس به يك اندازه شايع است و اغلب افراد 15 تا 40 ساله را تحت تاثير قرار مي‌دهد. اسپاسم اسفنكتر مقعد يا ايسكمي موضعي مي‌تواند افراد را مستعد ابتلا به شقاق مقعدي يا بدتر كند.

شقاق مقعدي غير معمول ممكن است در افراد مبتلا به بيماري كرون، بيماري هاي مقاربتي (به ويژه HIV، سيفليس و هرپس سيمپلكس)، سرطان مقعد، تروماي موضعي (قاعدگي مقعدي)، سل يا شيمي درماني ايجاد شود.

بهبودي خود به خود در يك سوم افراد معمولاً در عرض شش هفته اتفاق مي‌افتد. شقاق مقعدي كه بيشتر از اين مدت باقي بماند، مزمن در نظر گرفته مي‌شود و بايد با روش‌هاي پزشكي درمان شود.

مبتلايان به اين بيماري معمولا علائم آزاردهنده اي مثل خارش، سوزش شديد، قرمزي و درد و خونريزي از مقعد را هنگام اجابت مزاج تجربه مي‌كنند. به دليل بعضي از علائم مشابه شقاق با بواسير، گاهي اين دو بيماري با يكديگر اشتباه گرفته مي‌شوند كه با مشاهده عكس شقاق مقعدي و آشنايي با شكل ظاهري اين بيماري، مي‌توانيد به راحتي اين عارضه را تشخيص دهيد.

روش‌هاي درمان شقاق مقعدي

در برخي افراد، علائم ناشي از شقاق مقعدي 6 هفته يا بيشتر طول مي كشد (شقاق مقعدي مزمن). ممكن است در موارد شقاق مزمن كه خود مراقبتي و دارو كمكي نكرده است، روش‌هاي جراحي توصيه شود. جراحي اغلب در درمان شقاق مقعد بسيار موثر است، اما خطر كمي از عوارض، مانند از دست دادن موقت يا دائمي كنترل روده (بي اختياري روده) را به همراه دارد. از روش‌هاي زير براي درمان شقاق مقعدي استفاده مي‌شود:

روش نوين ليزر شقاق

درمان شقاق با ليزر يكي از روش‌هاي نوين و كم تهاجمي درمان مي‌باشد كه امروزه تقريبا جايگزين جراحي شقاق به روش‌هاي قديمي و پرخطر شده است. بي شك همه بيماران از اتاق عمل و تيغ جراحي واهمه دارند و ترجيح مي‌دهند روش‌هاي آسان‌تري را براي درمان بيماري خود انتخاب كنند.

عمل ليزر شقاق بدون بيهوشي و به صورت سرپايي انجام مي‌شود و زمان عمل كمتر از نيم ساعت است. در روش عمل سرپايي و سريع ليزر فيشر، بجاي بيهوشي از بي حسي موضعي استفاده مي‌شود. طي اين عمل با استفاده از اشعه ليزر محل زخم ترميم شده و در صورت لزوم زائده‌هاي اضافي حذف مي‌شوند.همچنين اگر نياز به كاهش فشار در ناحيه مقعد باشد، اين توسط اشعه ليزر برشي در عضله ايجاد مي‌شود تا فشار كاهش يابد. بيمار بلافاصله بعد از انجام اين درمان مرخص مي‌شود و نيازي به استراحت طولاني نيست. اما نكاتي هست كه بعد از ليزر بايد براي پيشگيري از بازگشت مجدد بيماري رعايت شود.

اسفنكتروتومي شقاق

اسفنكتروتومي جانبي شامل ايجاد يك برش كوچك در عضله اطراف اسفنكتر است تا به كاهش تنش در كانال مقعدي شما كمك كند. اين به شقاق مقعدي اجازه مي‌دهد تا بهبود يابد و احتمال ايجاد شقاق بعدي را كاهش مي‌دهد.

اسفنكتروتومي يك عمل جراحي كوتاه و نسبتاً ساده است كه معمولاً تحت بيهوشي عمومي انجام مي‌شود. اين بدان معناست كه شما در حين انجام عمل خواب خواهيد بود، اما معمولاً مجبور نيستيد شب را در بيمارستان بگذرانيد.

فيشركتومي شقاق

فيشركتومي مقعدي نوعي جراحي است كه ممكن است براي درمان شقاق مقعد استفاده شود. اين روش شامل برشي در ماهيچه‌هاي اسفنكتر است كه باز شدن مقعد فرد را كنترل مي‌كند.

شقاق فقط در پوست خارجي مقعد ايجاد مي‌شود، اما مي‌تواند كل ضخامت مقعد را نيز درگير كند. در طول عمل، نواحي بيروني دهانه‌هاي راست روده بريده مي‌شوند تا بافت‌هاي داخلي سفت شوند. اين به جلوگيري از انقباضات بيش از حد كمك مي‌كند. جراحي معمولاً براي شقاق حاد انجام مي‌شود كه پس از درمان پزشكي كه موفقيت آميز نيست، باقي مي مانند، اغلب عود مي كنند يا مزمن هستند.

كارهايي كه بايد براي بهبود شقاق انجام دهيم!

مديريت اوليه شامل تغييرات سبك زندگي براي تسكين علائم است. به بيمار توصيه كنيد مصرف فيبر و مايعات غذايي را افزايش دهد تا حركات روده نرم بماند.

اهميت بهداشت صحيح مقعد و نياز به خشك نگه داشتن ناحيه مقعد بايد مورد تاكيد قرار گيرد. حمام سيتز منظم (نشستن در تشت آبگرم) مي‌تواند به شل شدن اسفنكتر كمك كند. وان را با آب ولرم به اندازه اي پر كنيد كه باسن و باسن شما را بپوشاند. اگر تغييرات در سبك زندگي كافي نيست مي‌توانيد از ملين‌ها و نرم كننده‌هاي مدفوع استفاده كنيد.پزشك ممكن است نرم‌كننده‌هاي مدفوع را تجويز كند تا رفتن به دستشويي راحت تر باشد. كرم‌هاي بي‌حس‌كننده همچنين مي‌تواند درد عمل دفع را كمتر كند. ژل نفتي، اكسيد روي، كرم هيدروكورتيزون 1% و محصولاتي مانند Preparation H مي توانند به تسكين ناحيه كمك كنند. به جاي دستمال توالت، از دستمال مرطوب كودك بدون الكل استفاده كنيد كه روي آن ناحيه ملايم تر است.

افرادي كه يك بار دچار شقاق مي‌شوند، احتمال بيشتري دارد كه در آينده هم به اين عارضه دچار شوند. بنابراين مهم است كه حركات روده را منظم نگه داريد. اگر در گذشته شقاق داشته ايد، ممكن است وسوسه شويد كه حركات روده خود را متوقف كنيد تا از درد دفع آن جلوگيري كنيد. اما اين ايده خوبي نيست. اين مي‌تواند مدفوع را سفت و سخت كند كه باعث بدتر شدن شقاق مي شود. رژيم غذايي پر فيبر را ادامه دهيد و مقدار زيادي مايعات بنوشيد تا مدفوع راحت دفع شود.

عوارض شايعي كه ممكن است در برخي از افراد رخ دهد از جمله: عدم بهبودي شقاق مزمن، فيستول آنوركتال، عفونت و/يا آبسه ممكن است ايجاد شود يا نهفتگي مدفوع به دليل درد شديد و غيرقابل تحمل در حين اجابت مزاج رخ دهد.

 

 


امتیاز :

بازدید : 0

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1401/6/24  | ۱۱ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

شقاق يا فيشر مقعد نياز به جراحي دارد؟

شقاق مقعد يا آنال فيشر وضعيتي بسيار دردناك است كه حاصل زخم سطحي يا پارگي در ناحيه پوشش سلولي مقعد است. شقاق به صورت يك خط طولي است كه در نيمه تحتاني كانال مقعد در ناحيه زير خط دندانه‌اي ايجاد مي‌شود و چون اين ناحيه حسگرهاي بسيار زيادي دارد، يك وضعيت فوق‌العاده دردناك را براي فرد بيمار ايجاد مي‌كند.

مانند ساير بريدگي ها يا پارگي هاي كوچك روي پوست، شقاق مقعدي ممكن است در عرض چند هفته خود به خود بهبود يابد. با اين حال، اگر شقاق مقعدي داريد، بايد به پزشك عمومي مراجعه كنيد زيرا آنها مي‌توانند به شما توصيه‌ها و داروهايي براي كمك به كاهش علائم و بهبود سريع‌تر شقاق بدهند.

بسياري از موارد شقاق مقعدي خفيف مي‌تواند با درمان‌هاي دارويي بهبود يابد. اما شقاق مزمن معمولا بعد از درمان‌هاي خانگي و دارويي دچار عود مكرر مي‌شود و به راحتي بهبود نمي‌يابد. در چنين شرايطي روش‌هاي ليزر و عمل جراحي شقاق تنها راه‌هاي درمان اين عارضه هستند.

اقداماتي براي پيشگيري و درمان شقاق حاد

تعدادي از اقدامات خودياري وجود دارد كه پزشك ممكن است براي درمان يبوست و كاهش درد ناشي از شقاق مقعدي توصيه كند. از بين بردن يبوست با كاهش فشار ركتوم مي‌تواند به شقاق مقعدي كمك كند تا بهبود يابد و احتمال ايجاد شقاق مكرر در آينده را كاهش دهد. اقدامات خودياري عبارتند از:

 

  • افزايش مصرف روزانه فيبر با گنجاندن مقدار زيادي از غذاهاي پرفيبر در رژيم غذايي خود مانند ميوه، سبزيجات و غلات كامل
  • جلوگيري از كم آبي با نوشيدن آب فراوان
  • تلاش براي ورزش بيشتر – براي مثال، با پياده روي يا دويدن روزانه
  • وقتي احساس مي‌كنيد نياز به دفع داريد، توالت رفتن را به تاخير نيندازيد
  • اگر از دستمال مرطوب استفاده مي‌كنيد، از مصرف محصولاتي كه معطر يا حاوي الكل هستند اجتناب كنيد، زيرا ممكن است منجر به ناراحتي يا خارش شود
  • چند بار در روز، مخصوصاً بعد از مدفوع، داخل يك لگن آبگرم بشينيد تا عضلات مقعد از حالت انقباض خارج شوند

اگر به شقاق مقعدي مبتلا هستيد اما با اقدامات خودياري و مراقبت‌هاي خانگي بهبود نيافته‌ايد، پزشك ممكن است روش‌هيا عمل جراحي فيشر را براي شما تجويز كند.

روش‌هاي عمل جراحي شقاق

شقاق مزمن بايد با جراحي اصلاح شود. شقاق و بافت اسكار مربوطه برداشته مي‌شود و گاهي اوقات، يك برش نازك در عضله اسفنكتر مقعد نيز ايجاد مي‌شود. روش‌هاي جراحي كه براي شقاق مورد استفاده قرار مي‌گيرد به شرح زير است:

عمل ليزر شقاق (فيشر)

بسياري از افراد به دليل ترس از جراحي و عوارضي كه مي تواند داشته باشد، درمان شقاق را به تاخير مي‌اندارند. يكي از بهترين روش‌هاي عمل سرپايي شقاق يا فيشر، ليزر درماني است. عمل ليزر شقاق به صورت سرپايي و با بي حسي موضعي انجام مي‌شود و نيازي به بستري شدن و گذراندن دوران نقاهت طولاني نمي‌باشد.

بهترين روش درمان شقاق با ليزر است كه هيچگونه عوارضي را به دنبال ندارد و در كمتر از نيم ساعت به صورت سرپايي و در كلينيك انجام مي‌شود.

عمل اسفنكتروتومي

اين روش شامل بريدن ماهيچه هاي اسفنكتر در قسمت پايين بدن براي رهايي از تنش است كه به شقاق اجازه مي دهد تا بهبود يابد. پزشك شما معمولاً اين را تنها پس از اينكه ساير درمان‌ها از جمله بوتاكس را امتحان كرديد، پيشنهاد مي‌كند. شما معمولاً عمل را با بيهوشي عمومي انجام خواهيد داد، به اين معني كه در طول آن در خواب خواهيد بود.

اين روش را مي توان به دو روش انجام داد. در اسفنكتروتومي باز، جراح يك برش كوچك در پوست شما ايجاد مي كند تا بتواند عضله اسفنكتر را ببيند. برش معمولاً براي بهبودي باز مي ماند. در اسفنكتروتومي بسته، جراح تيغه اي را از زير پوست شما عبور مي دهد تا به عضله برسد و آن را برش دهد.

فيشركتومي

جراحي شقاق به روش فيشركتومي معمولا همراه با بوتاكس انجام مي‌شود و در آن پوست آسيب ديده ناحيه اطراف مقعد برش داده شده و حذف مي‌شود. ناحيه‌اي كه پوست آن برداشته شده به مرور ترميم و در نهايت بيماري درمان مي شود.

فلپ پيشرفته

جراحي شقاق به روش فلپ معمولا پيشنهاد نمي‌شود و تنها در مواردي كه ساير روش‌هاي درمان نتيجه بخش نباشند، كاربرد دارد. در اين عمل نوعي پيوند پوست از ناحيه سالم مقعد به ناحيه آسيب ديده انجام مي‌شود تا شانس بهبود زخم شقاق افزايش يابد.

نقاهت بعد از عمل شقاق

ممكن است براي نرم كردن مدفوع و جلوگيري از يبوست به شما مسكن و دارو داده شود. همچنين بايد مايعات زيادي بنوشيد و غذاهايي بخوريد كه فيبر زيادي در آنها وجود دارد تا از بازگشت شقاق مقعدي جلوگيري كنيد. غذاهاي پر فيبر شامل ميوه ها و سبزيجات، نان هاي سبوس دار و غلات هستند.

مهم است كه كف خود را تميز و خشك نگه داريد. در چند روز اول پس از جراحي، بعد از هر بار اجابت مزاج (پوو) حمام يا دوش بگيريد. سپس محل را با پنبه مرطوب تميز كنيد. ممكن است تا 10 روز پس از عمل، متوجه خون در حمام يا دستمال توالت شويد. برخي از افراد نيز براي چند روز در مدفوع خود ترشحات مخاطي دارند.

زمان بهبودي از فردي به فرد ديگر متفاوت است، اگرچه اكثر افراد آنقدر احساس خوبي دارند كه در عرض چند روز به فعاليت هاي معمول خود بازگردند. اگر درد شديد، خونريزي يا تب داريد، بايد با پزشك مشورت كنيد. ممكن است بيمارستان شماره خاصي را براي تماس به شما بدهد.

علائم شقاق يا فيشر مقعد

علائم معمولي شقاق مقعدي شامل درد و سوزش در داخل و اطراف مقعد است. درد مي‌تواند واقعاً بد باشد و هنگام دفع مدفوع و تا يك ساعت يا بيشتر پس از دفع مدفوع بدتر مي‌شود.

همچنين ممكن است هنگام دفع مدفوع كمي خونريزي داشته باشيد (معمولاً قرمز روشن) كه در توالت يا روي دستمال قابل مشاهده است. خونريزي از مقعد هميشه بايد توسط پزشك بررسي شود.

مشاهده زخم و در مواقعي زائده پوستي (اسكين تگ حاصل از زخم) در مقعد يكي ديگر از نشانه‌هاي شقاق است.

 

مشاهده مطب كامل در سايت كافه دانش


امتیاز :

بازدید : 0

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1401/6/15  | ۰۵ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

شقاق مقعدي يكي از عارضه هاي نشيمنگاهي شايع است و مي تواند در هر سني و به علت سبك زندگي غلط رخ دهد. بسياري از مبتلايان به اين بيماري علائمي مثل يبوست، درد هنگام دفع، خونريزي، سوزش و خارش را تجربه مي كنند. علائم آزاردهنده اين بيماري باعث مي شود كه افراد به دنبال راهي براي درمان سريع اين عارضه باشند.

معمولا بيماران اطلاعات كافي درباره روش هاي درمان شقاق ندارند و نگران نوع درمان، نتيجه و همچنين هزينه درمان شقاق با ليزر و جراحي هستند. در ادامه مطلب با ما همراه باشيد تا به بررسي اين موارد بپردازيم:

 

شقاق يا فيشر مقعد چيست؟

شقاق مقعدي يك پارگي كوچك در پوست ديواره مقعد است و معمولا در بخش خارجي دهانه مقعد ايجاد مي شود. شقاق معمولاً همزمان با اجابت مزاج باعث درد شديد و خونريزي مي شود. شقاق يا فيشر مقعدي در جامعه بسيار رايج است، اما اغلب با ساير علل درد و خونريزي مانند هموروئيد اشتباه گرفته مي شود.

 

85 تا 90 درصد موارد شقاق در خط مياني خلفي (ديواره پشت) مقعد و حدود 10-15 درصد در خط مياني قدامي (ديواره جلويي مقعد) رخ مي دهد. تعداد كمي از بيماران ممكن است در واقع در هر دو قسمت جلويي و پشتي شقاق داشته باشند. شقاق هايي كه در ديواره هاي جانبي مقعد قرار گرفته اند ممكن است در پي بيماري هاي ديگري ايجاد شده باشند.

شايع ترين علائم

بيماري شقاق يا زخم مقعدي معمولا با علائم دردناكي همراه است كه شايع ترين آنها به شرح زير است:

  • درد در طول اجابت مزاج و حتي چند ساعت پس از آن
  • يك توده كوچك يا برچسب پوستي روي پوست نزديك شقاق مقعد
  • خون در سطح بيروني مدفوع يا روي دستمال
  • ترك يا پارگي قابل مشاهده در مقعد
  • سوزش و خارش در مقعد
  • ترشحات بدبو

البته علائم فيشر به شدت بيماري هم وابسته است. زيرا شقاق در دو نوع حاد و مزمن ايجاد مي شود و شدت علائم در نوع مزمن افزايش مي يابد. اگر بيشتر از 6 هفته از شروع بيماري گذشته باشد، شقاق مزمن شده است و تنها راه درمان آن روش هاي جراحي و ليزر هستند.

مي توانيد در سايت دكتر بيژن عابديان مطلب كاملي در مورد هزينه درمان شقاق مقعدي با ليزر و جراحي را مطالعه كنيد.

چرا به شقاق مبتلا مي شويم؟

عوامل مختلفي در ايجاد شقاق موثرند كه يبوست و خشكي مدفوع يكي از اصلي ترين آنها شناخته مي شود. البته هر عاملي كه باعث افزايش فشار مقعد شود مي تواند منجر به شقاق يا فيشر مقعدي شود. شايع ترين دلايل فيشر به شرح زير است:

  • يبوست مزمن (طولاني مدت)
  • زور زدن براي اجابت مزاج، به خصوص اگر مدفوع سفت و خشك باشد
  • اسهال طولاني مدت
  • رابطه جنسي مقعدي
  • قرار دادن اجسام خارجي در مقعد
  • عادات بد روده اي طولاني مدت
  • عضلات اسفنكتر مقعد بيش از حد سفت يا اسپاستيك (عضلاتي كه بسته شدن مقعد را كنترل مي كنند)

زمان مراجعه به دكتر

اگر به محض مشاهده علائم غير عادي در مقعد مثل خونريزي، سوزش، خارش و درد و … به پزشك مراجعه كنيد، بيماري شما به موقع تشخيص داده مي شود. در صورتي كه به شقاق مبتلا شده باشيد، با توجه به شدت بيماري براي شما روش هاي دارويي يا پزشكي تجويز مي شود.

شقاق حاد كه كمتر از چند هفته از ايجاد آن گذشته معمولا با تغييراتي در رژيم غذايي يا مصرف برخي از دارو و پمادها برطرف مي شود، اما براي درمان شقاق مزمن بايد حتما جراحي يا ليزر فيشر انجام شود.

هزينه جراحي و ليزر شقاق

براي تعيين هزينه در ابتدا بايد حتما توسط پزشك معاينه شويد تا شدت پيشرفت و شرايط بيماري بطور كامل بررسي شود. بعد از معاينه، پزشك با توجه به شرايط بيماري بهترين روش جراحي را به شما پيشنهاد مي‌دهد.

اما با نگاهي كلي به جراحي و ليزر شقاق درمي‌يابيم كه هزينه درمان شقاق با ليزر براي بيمار به صرفه تر است. چون صورتحساب‌هاي بيمارستاني، شامل موارد زيادي است كه تنها بخشي از آنها را بيمه مي‌پردازد. همچنين هزينه‌هاي بستري و مراقبت‌هاي بعد از عمل هم به جراحي اضافه مي‌شود. چون حتي بعد از مرخص شدن، زمان طولاني براي بهبود جاي زخم جراحي لازم است كه اين امر خود مسبب هزينه‌هاي زيادي است.

 

https://vrgl.ir/gWD7Q


امتیاز :

بازدید : 0

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1400/10/11  | ۱۰ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

در صورت عدم مصرف فيبر كافي و همچنين آب، يبوست ايجاد مي شود كه يكي از مشكلات گوارشي محسوب مي شود. (فيبر نوعي كربوهيدرات است و بيشتر در سبزيجات، غلات و آجيل وجود دارد)

در اثر دفع مدفوع سخت و خشك (يبوست)، پارگي و شكاف هايي در اطراف مقعد ايجاد مي شود كه شقاق مقعدي نام دارد. شقاق يا فيشر باعث خونريزي (رنگ خون قرمز روشن است) از مقعد مي شود و درد زيادي را در هنگام دفع مدفوع به همراه دارد و براي درمان آن بايد هرچه زودتر اقدام كرد.

اگر خونريزي بسيار شديد باشد منجر به كم خوني مي‌شود. شقاق مزمن بايد فورا درمان شود زيرا در صورت عدم درمان مي تواند عوارض زيادي به دنبال داشته باشد. عمل جراحي شقاق با ليزر، تنها روشي است كه بدون درد و خونريزي انجام شده و معمولا نتايج موفقيت آميزي را به دنبال دارد.

 

ليزر درماني بيماري هاي مقعدي به دليل حساسيت زياد اين ناحيه، نيازمند دقت بالا و تبحر پزشك است. كلينيك پايتخت يكي از بهترين مراكز ارائه دهنده خدمات ليزر عارضه هاي نشيمنگاهي در تهران است و همواره آماده ارائه بهترين خدمات به شما بيماران عزيز مي باشد.

انواع عمل شقاق

روش درمان بايد به درستي انتخاب شود، زيرا عمل هاي جراحي ممكن است عوارض زيادي را به همراه داشته باشد. امروزه روش هاي نوين مانند ليزر جاي خود را به روش هاي سنتي داده است و علاوه بر اينكه عوارضي به دنبال ندارد، روشي قطعي است. در ادامه به معرفي انواع روش هاي درمان شقاق پرداخته ايم. اما براي انتخاب بهترين روش درمان حتما با پزشك مشورت كنيد تا بر اساس شرايط پيشرفت بيماري بهترين روش انتخاب شود.

ليزر 

قطعي ترين روش براي درمان شقاق است. در اين روش اشعه ي ليزر به بافت بيماري تابيده مي شود و با ايجاد گرما كمك مي كند تا اين بافت از بين برود. مانند عمل جراحي نياز به بيهوشي ندارد؛ بنابراين بيمار عوارض داروهاي بيهوشي را تحمل نميكند و درمان فقط در چند ساعت انجام ميشود. 

كلينيك پايتخت يكي از قديمي ترين مراكز ليزر درماني بيماريهاي نشيمنگاه در تهران است كه با داشتن كادر مجرب و پزشكان حرفه اي، بهترين خدمات را به بيماران ارائه مي دهد. روش نوين ليزر را اكثريت پزشكان پيشنهاد مي دهند زيرا امكان برگشت بيماري در آن بسيار پايين است. 

برخي افراد اين باور غلط را دارند كه پس از درمان با ليزر بي اختياري مدفوع ايجاد مي شود اما اين باور كاملا غلط است زيرا در جراحي اين امكان وجود دارد نه در روش درمان با ليزر.

اسفنكتروتومي باز

برشي در عضلات اسفنكتر مقعد ايجاد مي شود تا فشار از روي اين ناحيه برداشته شود و شقاق مقعدي بهبود يابد. زماني كه اين برش ايجاد مي شود انقباض عضلات كاهش يافته و به شقاق اين امكان را ميدهد كه بهبود يابد. در اين روش برش ايجاد شده باز مي ماند.

اسفنكتروتومي بسته 

مانند روش اسفنكتروتومي باز در اطراف مقعد برش ايجاد مي شود اما قسمتي از برش ايجاد شده بخيه ميخورد. 

فلپ پيشرفته

در اين روش بخشي از قسمت سالم مقعد را به قسمت آسيب ديده پيوند ميزنند؛ بنابراين امكان بي اختياري مدفوع بسيار بالا است. دوره ي نقاهت در اين روش طولاني است و مراقبت بعد از عمل بسيار مهم است زيرا در صورت عدم مراقبت صحيح بيماري مجدد باز مي گردد. 

فيشركتومي

در اين روش قسمت آسيب ديده ي عضله ي مقعد (جايي كه شكاف ايجاد شده) توسط چاقوي جراحي حذف مي شود تا بصورت خود به خود ترميم شود. امكان برگشت بيماري در اين روش وجود دارد و مراقبت هاي بعد از عمل بسيار سخت است و به بيمار يك رژيم غذايي مخصوص داده مي شود تا از بروز مجدد يبوست جلوگيري شود.

عمل جراحي معايب زيادي دارد كه شامل موارد زير است:

  • دوره ي نقاهت طولاني است و حدود شش هفته زمان ميبرد.
  • نيازمند رژيم غذايي مخصوص بعد از عمل است زيرا در صورت عدم مصرف فيبر و مايعات امكان ايجاد يبوست و بازگشت بيماري وجود دارد.
  • نيازمند مراقبت بعد از عمل است زيرا در صورت عدم مراقبت درست ساير مشكلات مانند عفونت ايجاد مي شود.
  • جاي زخم باقي مي ماند و ظاهري زشت ايجاد ميكند.
  • به دليل درد پس از عمل بيمار نيازمند مصرف مسكن است.
  • عدم امكان فعاليت هاي فيزيكي كه در اين صورت بيمار از كار و شغل خود عقب مي ماند.
  • احتمال بي اختياري در دفع مدفوع و گاز در عمل جراحي به دليل ايجاد آسيب در عضلات اسفنكتر بسيار بالا است.

برخي افراد بر اين باورند كه بوتاكس براي شقاق نوعي درمان محسوب مي شود. بوتاكس براي شقاق درمان موقتي محسوب مي شود و فقط درد را تا مدتي مانند درمان هاي خانگي و مصرف دارو كاهش ميدهد.

بوتاكس را بايد بعد از عمل جراحي براي كاهش عوارض ناشي از جراحي استفاده كرد زيرا عوارض بعد از عمل را تا حد چشمگيري كاهش ميدهد و كمك مي كند تا بيمار متحمل درد كمتري شود. اما ناگفته نماند كه اين روش هم مشكلات خود را به دنبال دارد.

بايد دقت داشت كه شقاق يا فيشر را نميتوان در خانه درمان كرد زيرا درمان هاي خانگي و استفاده از پماد و دارو فقط علائم بيماري را كاهش ميدهند و نبايد آن را جزء روش هاي درمان قطعي به حساب آورد. در ادامه برخي راهكارها وجود دارند كه تا حدودي درد را كاهش مي دهند. به عنوان مثال نشستن در وان آب گرم (حمام سيتز) درد و التهاب را تا حد زيادي كاهش ميدهد. يا استفاده از برخي پمادها و داروهاي موضعي باعث مي شود كه حساسيت و التهاب زخم كاهش يابد.

 

منبع


امتیاز :

بازدید : 84

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1399/6/11  | ۰۵ | نویسنده : medicalhealth |

<-PostTitle->

بيماري شقاق مقعدي يا فيشر به ايجاد زخم يا ترك در پوست نواحي اطراف مقعد گفته مي شود، اين شقاق در اثر اعمال فشار زياد به ناحيه مقعد ايجاد شده است و از عوامل اصلي آن مي توانيم به ابتلا به يبوست اشاره كنيم. شقاق را مي توان از طريق روش هاي مختلفي درمان نمود كه در اين مقاله به دو مورد از آن يعني درمان شقاق با بوتاكس يا اسفنكتروتومي مي پردازيم :

درمان شقاق با بوتاكس

تزريق بوتاكس به شقاق مي تواند به درمان اين بيماري كمك نمايد همچنين در برخي از موارد تزريق شقاق به منظور تسكين درد هنگام استفاده از ساير روش هاي درماني صورت مي گيرد. اين روش با استفاده از تزريق سم بوتولينوم به زخم انجام مي شود. اين سم موجب مي شود عضله اسفنكتربراي مدتي محدود (3 الي 6 ماه ) فلج شود. كه اين امر گرفتگي عضله يا همان اسپاسم آن را برطرف نموده و از بين رفتن درد بيمار را به همراه دارد. به علاوه اين سم مي تواند در ترميم شكاف ايجاد شده ناشي از شقاق نيز موثر باشد.

ميزان درمان پذيري اين روش وابسته به علت زمينه اي بروز اين بيماري است. يعني اگر شقاق در اثر بيماري هاي زمينه اي بروز نمايد، امكان درمان آن توسط تزريق بوتاكس وجود ندارد و نياز است، علت زمينه اي آن نيز درمان شود زيرا در غير اين صورت با از بين رفتن اثرات بوتاكس, علائم بيماري مجدداً نمايان خواهند شد.

 

تصوير تزريق بوتاكس

 

مزاياي درمان با بوتاكس

از مزيت هاي درمان شقاق با بوتاكس مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • اين درمان به صورت سرپايي صورت گرفته و نيازي به بستري شدن ندارد.
  • بوتاكس درد و خونريزي به همراه ندارد بلكه درد بيمار را تسكين ميدهد.
  • نيازي به طي دوران نقاهت نيست.
  • دستيابي به درمان موثر در كمتر از 24 ساعت امكان پذير است.
  • اين روش ايجاد مشكل در اجابت مزاج را براي بيمار به همراه ندارد.

درمان شقاق با روش اسفنكتروتومي

جراحي اسفنكتروتومي را مي توان روشي موثر براي درمان شقاق دانست كه همراه با عوارض و خطرات بسياري براي بيمار است. در طي اين روش جراحي شكافي عميق بر روي عضله اسفنكتر زده مي شود تا فشار وارده بر روي آن كاهش يابد، زيرا در حالتي كه فشار وارده به اين عضله زياد است، امكان بهبودي وجود ندارد. اكثر افراد پس از طي 6 هفته به بهبودي كامل و بعد از 2 هفته تا حدي بهبودي مي يابند كه مي توانند به ادامه فعاليت هاي روزمره خود برسند. معمولاً افراد بعد از اين عمل جراحي كاهش درد قابل توجهي را تجربه مي كنند.

 

تصوير اسفنكتروتومي

 

اسفنكتروتومي بسته

در اين روش برشي بر روي عضله اسفنكتر زده شده و از آن برش عضله خارج مي شود، قسمتي از آن بسته به ميزان شقاق برش داشته شده و جدا مي شود. انجام اين جراحي ريسك آسيب به مخاط روده به همراه دارد و نيازمند دقت بالايي است.

اسفنكتروتومي باز

در اين روش برش جراحي بر روي كانال مقعد زده مي شود، و مانند روش قبل جراحي بر روي عضله انجام مي شود. در انتهاي عمل  قسمت انتهايي برش بسته به شرايط بيمار باز گذاشته و يا بسته مي شود.

 

كلينيك پايتخت


امتیاز :

بازدید : 123

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1398/3/4  | ۱۲ | نویسنده : medicalhealth |