سلامت و پزشكي

سلامت و پزشكي

<-PostTitle->

 
 
هموروئيد شايع ترين علت قابل اعتماد مشاهده خون در مدفوع است، اما دلايل احتمالي زيادي وجود دارد كه ممكن است رخ دهد. مشاهده خون در مدفوع نشان دهنده شرايطي مانند هموروئيد، شقاق مقعد، بيماري التهابي روده (IBD)، زخم معده، سرطان كولوركتال و هرگونه اختلال در دستگاه گوارش است. به طور معمول، شما متوجه خون در مدفوع خود مي شويد و اگر اين عارضه را تجربه كرديد، بايد در اولين فرصت به پزشك متخصص گوارش مراجعه كنيد.

وجود خون در مدفوع به اين معني است كه جايي در دستگاه گوارش شما خونريزي دارد. گاهي اوقات مقدار خون آنقدر كم است كه فقط با آزمايش مدفوع (كه خون پنهان در مدفوع را بررسي مي كند) قابل تشخيص است.

در مواقع ديگر ممكن است روي دستمال توالت يا در توالت پس از اجابت مزاج به صورت خون قرمز روشن قابل مشاهده باشد. خونريزي هايي كه در بالاي دستگاه گوارش اتفاق مي افتد ممكن است مدفوع را سياه و قيري نشان دهد.

علل احتمالي خون در مدفوع عبارتند از:

بواسير يا هموروئيد: هموروئيد درد رايجي است كه ميتواند بصورت تورم و پرخون شدن رگ هاي ديواره داخلي مقعد (بواسير داخلي) و يا به شكل برآمدگي در زير پوست اطراف مقعد (بواسير خارجي) ايجاد شود. مشاهده خون در مدفوع يكي از شايع ترين علائم هموروئيد است.

بواسير

بيماري ديورتيكوليت: ديورتيكول ها كيسه هاي كوچكي هستند كه از ديواره روده بزرگ خارج مي شوند. معمولا ديورتيكول ها مشكلي ايجاد نمي كنند، اما گاهي اوقات ممكن است خونريزي كنند يا عفوني شوند.

شقاق مقعد: بريدگي يا پارگي كوچك در بافت پوشاننده مقعد شبيه به ترك هايي كه در لب هاي ترك خورده يا برش كاغذ ايجاد مي شود. شقاق اغلب در اثر دفع مدفوع بزرگ و سفت ايجاد مي شود و مي تواند دردناك باشد.

كوليت روده: به معني ايجاد التهاب در روده بزرگ است و از جمله علل شايع آن عفونت يا بيماري التهابي روده است.

آنژيوديسپلازي: وضعيتي كه در آن عروق خوني شكننده و غير طبيعي منجر به خونريزي مي شود.

زخم معده: يك زخم باز در پوشش داخلي معده يا انتهاي فوقاني روده كوچك است. بسياري از زخم هاي گوارشي در اثر عفونت با نوعي باكتري به نام هليكوباكتر پيلوري (H.pylori) ايجاد مي شوند. مصرف طولاني مدت يا دوزهاي بالاي داروهاي ضد التهابي مانند آسپرين، ايبوپروفن و ناپروكسن نيز مي تواند باعث ايجاد زخم شود.

پوليپ يا سرطان: پوليپ ها توده هاي خوش خيمي هستند كه مي توانند رشد كنند، خونريزي كنند و سرطاني شوند. سرطان كولوركتال چهارمين سرطان شايع در ايالات متحده است كه اغلب باعث خونريزي مي شود كه با چشم غير مسلح قابل مشاهده نيست.

پوليپ روده

مشكلات مري: رگ هاي واريسي مري يا پارگي هاي مري مي تواند منجر به از دست دادن خون شديد شود.

فيستول مقعدي: فيستول به معني ايجاد نوعي اتصال غير عادي ميان دو ارگان از بدن است كه بيشتر در ناحيه مقعد ايجاد مي شود. ايجاد يك تونل باريك ميان ديواره مقعد و بخشي از روده به معني ابتلا به فيستول مقعدي است. فيستول يك عارضه عفوني است و معمولا در پي ابتلا به آبسه مقعدي ايجاد مي‌شود.

سرطان روده بزرگ: سرطان مقعد يا سرطان روده بزرگ يكي ديگر از دلايل خونريزي و مشاهده خون در مدفوع است. در حقيقت تومورهايي كه در روده و مقعد ايجاد مي‌شوند، براي رشد به عروق خوني نياز دارند. تنها 3 درصد از موارد خونريزي مقعدي يا خون در مدفوع به دليل سرطان روده بزرگ است.

انواع مدفوع خوني

اين عارضه مي‌تواند به اشكال و انواع مختلفي خود را نشان دهد. در حالت كلي اگر همراه با مدفوع شما خون روشن و تازه دفع شود يا مدفوع شما به خون روشن و لخته‌ي خون در مدفوع آغشته باشد نشان مي دهد كه خونريزي در مقعد يا قسمت‌هاي نزديك به مقعد مانند راست روده رخ داده است.

ولي اگر رنگ خوني كه در مدفوع شما وجود دارد تيره باشد و به شكل رگه هاي خوني سياه مشاهده شود نشان دهنده ي اين امر است كه منشا خونريزي در نواحي فوقاني دستگاه گوارش مانند معده و روده ي كوچك مي باشد و خون مدت زمان زيادي در روده هاي شما باقي مانده است تا همراه با مدفوع خارج شود.

مشاهده خون در مدفوع مي تواند به شكل هاي زير باشد:

 

  • ملنا مدفوع قيري شكل و بدبو با رنگ بسيار تيره است كه نشان دهنده ي مشكل خونريزي در معده و روده ي كوچك است.
  • هماتوشزي مدفوعي با خون روشن و به رنگ خرمايي است كه منشا خونريزي آن از روده ي بزرگ و راست روده است.
  • خون مخفي در مدفوع كه فقط به وسيله ي بررسي هاي آزمايشگاهي مي توان به وجود آن پي برد.

درمان خون در مدفوع

براي درمان عارضه خون در مدفوع بايد در ابتدا علت اين عارضه شناسايي شود. بعد از اينكه پزشك با انجام معاينات علت اين عارضه و محل دقيق خونريزي را تشخيص داد، اقدام به درمان مي كند.

آندوسكوپي روش تشخيصي و درماني اوليه براي اكثر علل خونريزي دستگاه گوارش فوقاني است. خونريزي فعال از دستگاه گوارش فوقاني را اغلب مي توان با تزريق مواد شيميايي به طور مستقيم به محل خونريزي با سوزن وارد شده از طريق آندوسكوپ كنترل كرد. پزشك همچنين مي‌تواند محل خونريزي و بافت اطراف آن را با يك پروب گرما يا دستگاه انعقاد الكتريكي كه از آندوسكوپ عبور مي‌كند، سوزان يا درمان حرارتي كند.

 

www.saat24.news/news/574327/


امتیاز :

بازدید :

برچسب ها : خون در مدفوع، درمان خون در مدفوع، علت خون در مدفوع،

ادامه مطلب

تاريخ : ۱۴ دى ۱۴۰۰ | ۰۵:۰۴:۵۱ | نویسنده : مهدي پدرام اصل |

<-PostTitle->

به هرگونه خونريزي از ناحيه مقعد، خونريزي مقعد گفته مي شود كه يكي از بيماريهاي رايج در جهان ميباشد. شما ممكن است خون را بر روي مدفوع يا دستمال مشاهده كنيد. خونريزي مقعدي به عوامل مختلفي بستگي دارد، پس با مشاهده خون نگران نشويد. 
 

به هرگونه خونريزي از ناحيه مقعد، خونريزي مقعد گفته مي شود كه يكي از بيماريهاي رايج در جهان ميباشد. شما ممكن است خون را بر روي مدفوع يا دستمال مشاهده كنيد. خونريزي مقعدي به عوامل مختلفي بستگي دارد، پس با مشاهده خون نگران نشويد. 
در نهايت تشخيص و درمان خونريزي مقعد كه بيشتر از دوبار تكرار شده فقط توسط پزشك امكان پذير است. معمولا افرادي كه كمتر از ۴۰ سال سن دارند و دليل خونريزي آنها عواملي مثل يبوست و هموروئيد تشخيص داده شده، نياز به بررسي هاي بيشتر ندارند.
حتي اگر علت خونريزي جدي نباشد، بايد منشا آن تشخيص داده شود. قطعا روش هاي خانگي و تغيير در سبك زندگي و عادات غذايي نمي‌تواند نسخه درماني براي همه انواع خونريزي باشد. 
 
جهت كسب اطلاعات بيشتر در زمينه انواع خونريزي مقعدي، دلايل و علائم خونريزي، راه هاي درمان و پيشگيري از اين عارضه با ما همراه باشيد:
انواع خونريزي مقعدي
خونريزي مقعدي نشانه ايجاد اختلال در بخشي از دستگاه گوارش است و شايع ترين دلايل آن عارضه هاي بواسير يا هموروئيد، شقاق مقعد، بيماري التهابي روده (IBD)، زخم معده، سرطان مقعد و كولوركتال است. لازم به ذكر است خون در رنگ هاي مختلفي از مقعد شما خارج ميشود و رنگ خون نشان دهنده منشا خونريزي مقعد مي .كه به طور كلي انواع خونريزي مقعدي به 3 دسته هماتوشزي، ملنا، خون مخفي تقسيم بندي شده اند.
  • هماتوشزي: منشأ اين خونريزي روده بزرگ است و چون فاصله مقعد تا روده بزرگ كم است، خوني كه بيمار مشاهده مي‌كند به رنگ قرمز روشن است. اين نوع خونريزي معمولا شديد نيست و در داخل مدفوع يا بصورت جداگانه ديده مي‌شود. از علائم هماتوشزي كه ممكن است بيمار تجربه كند شامل تب، درد شكم و تغييراتي در دفع مثل اسهال و غيره است.
    ملنا: مشاهده مدفوع تيره و حتي سياه رنگ، نشان دهنده خونريزي از بخش فوقاني دستگاه گوارش است. شدت اين نوع خونريزي مقعدي معمولا بيشتر است و علت تغيير رنگ را مي‌توان فاصله زياد معده، مري يا روده كوچك تا مقعد دانست. طي اين فاصله، خون اكسيژن خود را از دست مي‌دهد و به همين دليل به رنگ تيره دفع مي‌شود.
    خون مخفي: در اين حالت خون در مدفوع وجود دارد اما بيمار قادر به مشاهده آن نيست و تنها با آزمايش گاياك يا تست O.B مي توان آن را تشخيص داد. اين آزمايش معمولا براي افرادي كه به دليل كم خوني يا فقر آهن به پزشك مراجعه مي كنند، تجويز مي‌شود.
دلايل خونريزي
در ادامه به بررسي و توضيح شايع ترين دلايل خونريزي مقعد مي پردازيم:
شقاق
به ايجاد يك زخم يا پارگي در پوست اطراف مقعد، شقاق يا فيشر گفته مي‌شود. هنگامي كه يبوست داريد به دليل فشار زياد به ناحيه مقعد ممكن است پوست اطراف مقعد پاره شود واين عارضه علاوه بر
 علاوه بر خونريزي علائم دردناك ديگري مثل خارش، سوزش و التهاب هم به همراه دارد. 


بواسير داخلي يا خارجي
بواسير يا هموروئيد به رگ هاي خوني متورم ناحيه مقعد همراه با خونريزي يا خارش گفته مي شود. جالب است بدانيد بواسير رايج ترين علت خونريزي ركتوم يا مقعد مي باشد. بنا به دلايل مختلفي اعم از يبوست، بارداري يا زايمان، اضافه وزن و … ممكن است به هموروئيد دچار شويد. 


زخم معده
هنگامي كه مايعات و اسيدهاي گوارشي در روده شما از حالت تعادل خارج شوند به دستگاه گوارش شما آسيب ميرسانند در نتيجه منجر به زخم معده يا اثني عشر مي گردد. زخم معده ممكن است موجب خونريزي شود و مدفوعي سياه رنگ داشته باشيد. لازم به ذكر است بنا به مشكلات مختلف روده ممكن است به خونريزي مقعد مبتلا شويد:

ولولوس
درهم رفتگي روده 
ديورتيكول مكل 
بيماري هيرشپرونگ
رگ هاي خوني غير عادي

يبوست
مدفوع سفت و فشار زياد هنگام دفع مدفوع  براي از بين بردن يبوست مي تواند منجر به شقاق مقعد و بواسير شود كه هر دو مي توانند منجر به خونريزي مقعدي شوند.
پوليپ روده
پوليپ روده يا مقعد همانند يك پوليپ توده اي  در اطراف روده يا ركتوم مي باشد كه همانند قارچ در كنار روده شما رشد مي كند. اصولا پوليپ ها علائم خاصي را ايجاد نميكنند اما پوليپ هاي بزرگ مي توانند باعث خونريزي مقعدي و التهاب شوند. لازم به ذكر است در برخي موارد، پوليپ ها در صورت عدم درمان مي توانند به سرطان تبديل شوند. 
سرطان مقعد
سرطان ركتوم از پوليپ هاي خوش خيم ايجاد مي شوند كه بيشتر در افراد سن بالا ديده مي شود. تومورهاي مقعدي براي رشد به رگ هاي خوني نياز دارند كه اين رگ هاي خوني در روده بزرگ بسيار شكننده ميباشند كه باعث تحريك، التهاب روده بزرگ مي شوند و ممكن است پاره شوند و در نتيجه منجر به خونريزي مقعدي شوند.
لازم به ذكر است ممكن است خونريزي به چشم قابل مشاهده نباشد اما با علائم ديگري مانند كاهش وزن، خستگي، اسهال يا يبوست ممكن است قبل از خونريزي براي شما اتفاق افتد. در صورت تشخيص و درمان به موقع، معمولاً قابل درمان است.
فيستول 
غدد كوچكي در داخل مقعد شما وجود دارد كه به دفع مدفوع كمك مي كنند. اين غدد مي تواند عفوني شود و باعث ايجاد آبسه يا فيستول شوند. فيستول مقعدي يك تونل كوچك است كه آبسه را به پوست اطراف مقعد متصل مي كند. اين شرايط مي تواند ناشي از بيماري التهابي روده، سل يا پرتودرماني باشد. معمولا براي درمان فيستول نياز به جراحي و ليزر داريد.
بيماري التهابي روده (IBD)
اين نوع بيماري شامل كوليت اولسراتيو (UC) و بيماري كرون است كه باعث مي شوند كه روده و ركتوم ملتهب شود و ممكن است خونريزي همراه با درد مقعدي، اسهال و درد شكم را تجربه كنيد.

 

ادامه مطلب در اينجا


امتیاز :

بازدید :

برچسب ها : خونريزي مقعدي، درمان خونريزي مقعدي، علت خونريزي مقعدي،

ادامه مطلب

تاريخ : ۱۴ دى ۱۴۰۰ | ۰۵:۰۱:۴۲ | نویسنده : مهدي پدرام اصل |

<-PostTitle->

به هرگونه خونريزي از ناحيه مقعد، خونريزي مقعد گفته مي شود كه يكي از بيماريهاي رايج در جهان ميباشد. شما ممكن است خون را بر روي مدفوع يا دستمال مشاهده كنيد. خونريزي مقعدي به عوامل مختلفي بستگي دارد، پس با مشاهده خون نگران نشويد. 
 

به هرگونه خونريزي از ناحيه مقعد، خونريزي مقعد گفته مي شود كه يكي از بيماريهاي رايج در جهان ميباشد. شما ممكن است خون را بر روي مدفوع يا دستمال مشاهده كنيد. خونريزي مقعدي به عوامل مختلفي بستگي دارد، پس با مشاهده خون نگران نشويد. 
در نهايت تشخيص و درمان خونريزي مقعد كه بيشتر از دوبار تكرار شده فقط توسط پزشك امكان پذير است. معمولا افرادي كه كمتر از ۴۰ سال سن دارند و دليل خونريزي آنها عواملي مثل يبوست و هموروئيد تشخيص داده شده، نياز به بررسي هاي بيشتر ندارند.
حتي اگر علت خونريزي جدي نباشد، بايد منشا آن تشخيص داده شود. قطعا روش هاي خانگي و تغيير در سبك زندگي و عادات غذايي نمي‌تواند نسخه درماني براي همه انواع خونريزي باشد. 
 
جهت كسب اطلاعات بيشتر در زمينه انواع خونريزي مقعدي، دلايل و علائم خونريزي، راه هاي درمان و پيشگيري از اين عارضه با ما همراه باشيد:
انواع خونريزي مقعدي
خونريزي مقعدي نشانه ايجاد اختلال در بخشي از دستگاه گوارش است و شايع ترين دلايل آن عارضه هاي بواسير يا هموروئيد، شقاق مقعد، بيماري التهابي روده (IBD)، زخم معده، سرطان مقعد و كولوركتال است. لازم به ذكر است خون در رنگ هاي مختلفي از مقعد شما خارج ميشود و رنگ خون نشان دهنده منشا خونريزي مقعد مي .كه به طور كلي انواع خونريزي مقعدي به 3 دسته هماتوشزي، ملنا، خون مخفي تقسيم بندي شده اند.
  • هماتوشزي: منشأ اين خونريزي روده بزرگ است و چون فاصله مقعد تا روده بزرگ كم است، خوني كه بيمار مشاهده مي‌كند به رنگ قرمز روشن است. اين نوع خونريزي معمولا شديد نيست و در داخل مدفوع يا بصورت جداگانه ديده مي‌شود. از علائم هماتوشزي كه ممكن است بيمار تجربه كند شامل تب، درد شكم و تغييراتي در دفع مثل اسهال و غيره است.
    ملنا: مشاهده مدفوع تيره و حتي سياه رنگ، نشان دهنده خونريزي از بخش فوقاني دستگاه گوارش است. شدت اين نوع خونريزي مقعدي معمولا بيشتر است و علت تغيير رنگ را مي‌توان فاصله زياد معده، مري يا روده كوچك تا مقعد دانست. طي اين فاصله، خون اكسيژن خود را از دست مي‌دهد و به همين دليل به رنگ تيره دفع مي‌شود.
    خون مخفي: در اين حالت خون در مدفوع وجود دارد اما بيمار قادر به مشاهده آن نيست و تنها با آزمايش گاياك يا تست O.B مي توان آن را تشخيص داد. اين آزمايش معمولا براي افرادي كه به دليل كم خوني يا فقر آهن به پزشك مراجعه مي كنند، تجويز مي‌شود.
دلايل خونريزي
در ادامه به بررسي و توضيح شايع ترين دلايل خونريزي مقعد مي پردازيم:
شقاق
به ايجاد يك زخم يا پارگي در پوست اطراف مقعد، شقاق يا فيشر گفته مي‌شود. هنگامي كه يبوست داريد به دليل فشار زياد به ناحيه مقعد ممكن است پوست اطراف مقعد پاره شود واين عارضه علاوه بر
 علاوه بر خونريزي علائم دردناك ديگري مثل خارش، سوزش و التهاب هم به همراه دارد. 


بواسير داخلي يا خارجي
بواسير يا هموروئيد به رگ هاي خوني متورم ناحيه مقعد همراه با خونريزي يا خارش گفته مي شود. جالب است بدانيد بواسير رايج ترين علت خونريزي ركتوم يا مقعد مي باشد. بنا به دلايل مختلفي اعم از يبوست، بارداري يا زايمان، اضافه وزن و … ممكن است به هموروئيد دچار شويد. 


زخم معده
هنگامي كه مايعات و اسيدهاي گوارشي در روده شما از حالت تعادل خارج شوند به دستگاه گوارش شما آسيب ميرسانند در نتيجه منجر به زخم معده يا اثني عشر مي گردد. زخم معده ممكن است موجب خونريزي شود و مدفوعي سياه رنگ داشته باشيد. لازم به ذكر است بنا به مشكلات مختلف روده ممكن است به خونريزي مقعد مبتلا شويد:

ولولوس
درهم رفتگي روده 
ديورتيكول مكل 
بيماري هيرشپرونگ
رگ هاي خوني غير عادي

يبوست
مدفوع سفت و فشار زياد هنگام دفع مدفوع  براي از بين بردن يبوست مي تواند منجر به شقاق مقعد و بواسير شود كه هر دو مي توانند منجر به خونريزي مقعدي شوند.
پوليپ روده
پوليپ روده يا مقعد همانند يك پوليپ توده اي  در اطراف روده يا ركتوم مي باشد كه همانند قارچ در كنار روده شما رشد مي كند. اصولا پوليپ ها علائم خاصي را ايجاد نميكنند اما پوليپ هاي بزرگ مي توانند باعث خونريزي مقعدي و التهاب شوند. لازم به ذكر است در برخي موارد، پوليپ ها در صورت عدم درمان مي توانند به سرطان تبديل شوند. 
سرطان مقعد
سرطان ركتوم از پوليپ هاي خوش خيم ايجاد مي شوند كه بيشتر در افراد سن بالا ديده مي شود. تومورهاي مقعدي براي رشد به رگ هاي خوني نياز دارند كه اين رگ هاي خوني در روده بزرگ بسيار شكننده ميباشند كه باعث تحريك، التهاب روده بزرگ مي شوند و ممكن است پاره شوند و در نتيجه منجر به خونريزي مقعدي شوند.
لازم به ذكر است ممكن است خونريزي به چشم قابل مشاهده نباشد اما با علائم ديگري مانند كاهش وزن، خستگي، اسهال يا يبوست ممكن است قبل از خونريزي براي شما اتفاق افتد. در صورت تشخيص و درمان به موقع، معمولاً قابل درمان است.
فيستول 
غدد كوچكي در داخل مقعد شما وجود دارد كه به دفع مدفوع كمك مي كنند. اين غدد مي تواند عفوني شود و باعث ايجاد آبسه يا فيستول شوند. فيستول مقعدي يك تونل كوچك است كه آبسه را به پوست اطراف مقعد متصل مي كند. اين شرايط مي تواند ناشي از بيماري التهابي روده، سل يا پرتودرماني باشد. معمولا براي درمان فيستول نياز به جراحي و ليزر داريد.
بيماري التهابي روده (IBD)
اين نوع بيماري شامل كوليت اولسراتيو (UC) و بيماري كرون است كه باعث مي شوند كه روده و ركتوم ملتهب شود و ممكن است خونريزي همراه با درد مقعدي، اسهال و درد شكم را تجربه كنيد.

 

ادامه مطلب در اينجا


امتیاز :

بازدید :

برچسب ها : خونريزي مقعدي، درمان خونريزي مقعدي، علت خونريزي مقعدي،

ادامه مطلب

تاريخ : ۱۴ دى ۱۴۰۰ | ۰۵:۰۱:۳۵ | نویسنده : مهدي پدرام اصل |

<-PostTitle->

به هرگونه خونريزي از ناحيه مقعد، خونريزي مقعد گفته مي شود كه يكي از بيماريهاي رايج در جهان ميباشد. شما ممكن است خون را بر روي مدفوع يا دستمال مشاهده كنيد. خونريزي مقعدي به عوامل مختلفي بستگي دارد، پس با مشاهده خون نگران نشويد. 
 

به هرگونه خونريزي از ناحيه مقعد، خونريزي مقعد گفته مي شود كه يكي از بيماريهاي رايج در جهان ميباشد. شما ممكن است خون را بر روي مدفوع يا دستمال مشاهده كنيد. خونريزي مقعدي به عوامل مختلفي بستگي دارد، پس با مشاهده خون نگران نشويد. 
در نهايت تشخيص و درمان خونريزي مقعد كه بيشتر از دوبار تكرار شده فقط توسط پزشك امكان پذير است. معمولا افرادي كه كمتر از ۴۰ سال سن دارند و دليل خونريزي آنها عواملي مثل يبوست و هموروئيد تشخيص داده شده، نياز به بررسي هاي بيشتر ندارند.
حتي اگر علت خونريزي جدي نباشد، بايد منشا آن تشخيص داده شود. قطعا روش هاي خانگي و تغيير در سبك زندگي و عادات غذايي نمي‌تواند نسخه درماني براي همه انواع خونريزي باشد. 
 
جهت كسب اطلاعات بيشتر در زمينه انواع خونريزي مقعدي، دلايل و علائم خونريزي، راه هاي درمان و پيشگيري از اين عارضه با ما همراه باشيد:
انواع خونريزي مقعدي
خونريزي مقعدي نشانه ايجاد اختلال در بخشي از دستگاه گوارش است و شايع ترين دلايل آن عارضه هاي بواسير يا هموروئيد، شقاق مقعد، بيماري التهابي روده (IBD)، زخم معده، سرطان مقعد و كولوركتال است. لازم به ذكر است خون در رنگ هاي مختلفي از مقعد شما خارج ميشود و رنگ خون نشان دهنده منشا خونريزي مقعد مي .كه به طور كلي انواع خونريزي مقعدي به 3 دسته هماتوشزي، ملنا، خون مخفي تقسيم بندي شده اند.
  • هماتوشزي: منشأ اين خونريزي روده بزرگ است و چون فاصله مقعد تا روده بزرگ كم است، خوني كه بيمار مشاهده مي‌كند به رنگ قرمز روشن است. اين نوع خونريزي معمولا شديد نيست و در داخل مدفوع يا بصورت جداگانه ديده مي‌شود. از علائم هماتوشزي كه ممكن است بيمار تجربه كند شامل تب، درد شكم و تغييراتي در دفع مثل اسهال و غيره است.
    ملنا: مشاهده مدفوع تيره و حتي سياه رنگ، نشان دهنده خونريزي از بخش فوقاني دستگاه گوارش است. شدت اين نوع خونريزي مقعدي معمولا بيشتر است و علت تغيير رنگ را مي‌توان فاصله زياد معده، مري يا روده كوچك تا مقعد دانست. طي اين فاصله، خون اكسيژن خود را از دست مي‌دهد و به همين دليل به رنگ تيره دفع مي‌شود.
    خون مخفي: در اين حالت خون در مدفوع وجود دارد اما بيمار قادر به مشاهده آن نيست و تنها با آزمايش گاياك يا تست O.B مي توان آن را تشخيص داد. اين آزمايش معمولا براي افرادي كه به دليل كم خوني يا فقر آهن به پزشك مراجعه مي كنند، تجويز مي‌شود.
دلايل خونريزي
در ادامه به بررسي و توضيح شايع ترين دلايل خونريزي مقعد مي پردازيم:
شقاق
به ايجاد يك زخم يا پارگي در پوست اطراف مقعد، شقاق يا فيشر گفته مي‌شود. هنگامي كه يبوست داريد به دليل فشار زياد به ناحيه مقعد ممكن است پوست اطراف مقعد پاره شود واين عارضه علاوه بر
 علاوه بر خونريزي علائم دردناك ديگري مثل خارش، سوزش و التهاب هم به همراه دارد. 


بواسير داخلي يا خارجي
بواسير يا هموروئيد به رگ هاي خوني متورم ناحيه مقعد همراه با خونريزي يا خارش گفته مي شود. جالب است بدانيد بواسير رايج ترين علت خونريزي ركتوم يا مقعد مي باشد. بنا به دلايل مختلفي اعم از يبوست، بارداري يا زايمان، اضافه وزن و … ممكن است به هموروئيد دچار شويد. 


زخم معده
هنگامي كه مايعات و اسيدهاي گوارشي در روده شما از حالت تعادل خارج شوند به دستگاه گوارش شما آسيب ميرسانند در نتيجه منجر به زخم معده يا اثني عشر مي گردد. زخم معده ممكن است موجب خونريزي شود و مدفوعي سياه رنگ داشته باشيد. لازم به ذكر است بنا به مشكلات مختلف روده ممكن است به خونريزي مقعد مبتلا شويد:

ولولوس
درهم رفتگي روده 
ديورتيكول مكل 
بيماري هيرشپرونگ
رگ هاي خوني غير عادي

يبوست
مدفوع سفت و فشار زياد هنگام دفع مدفوع  براي از بين بردن يبوست مي تواند منجر به شقاق مقعد و بواسير شود كه هر دو مي توانند منجر به خونريزي مقعدي شوند.
پوليپ روده
پوليپ روده يا مقعد همانند يك پوليپ توده اي  در اطراف روده يا ركتوم مي باشد كه همانند قارچ در كنار روده شما رشد مي كند. اصولا پوليپ ها علائم خاصي را ايجاد نميكنند اما پوليپ هاي بزرگ مي توانند باعث خونريزي مقعدي و التهاب شوند. لازم به ذكر است در برخي موارد، پوليپ ها در صورت عدم درمان مي توانند به سرطان تبديل شوند. 
سرطان مقعد
سرطان ركتوم از پوليپ هاي خوش خيم ايجاد مي شوند كه بيشتر در افراد سن بالا ديده مي شود. تومورهاي مقعدي براي رشد به رگ هاي خوني نياز دارند كه اين رگ هاي خوني در روده بزرگ بسيار شكننده ميباشند كه باعث تحريك، التهاب روده بزرگ مي شوند و ممكن است پاره شوند و در نتيجه منجر به خونريزي مقعدي شوند.
لازم به ذكر است ممكن است خونريزي به چشم قابل مشاهده نباشد اما با علائم ديگري مانند كاهش وزن، خستگي، اسهال يا يبوست ممكن است قبل از خونريزي براي شما اتفاق افتد. در صورت تشخيص و درمان به موقع، معمولاً قابل درمان است.
فيستول 
غدد كوچكي در داخل مقعد شما وجود دارد كه به دفع مدفوع كمك مي كنند. اين غدد مي تواند عفوني شود و باعث ايجاد آبسه يا فيستول شوند. فيستول مقعدي يك تونل كوچك است كه آبسه را به پوست اطراف مقعد متصل مي كند. اين شرايط مي تواند ناشي از بيماري التهابي روده، سل يا پرتودرماني باشد. معمولا براي درمان فيستول نياز به جراحي و ليزر داريد.
بيماري التهابي روده (IBD)
اين نوع بيماري شامل كوليت اولسراتيو (UC) و بيماري كرون است كه باعث مي شوند كه روده و ركتوم ملتهب شود و ممكن است خونريزي همراه با درد مقعدي، اسهال و درد شكم را تجربه كنيد.

 

ادامه مطلب در اينجا


امتیاز :

بازدید :

برچسب ها : خونريزي مقعدي، درمان خونريزي مقعدي، علت خونريزي مقعدي،

ادامه مطلب

تاريخ : ۱۴ دى ۱۴۰۰ | ۰۵:۰۱:۲۸ | نویسنده : مهدي پدرام اصل |

<-PostTitle->

كيست مويي يا سينوس پيلونيدال (PNS) يك سوراخ يا تونل كوچك در زير پوست است كه ممكن است با چرك و عفونت پر شود و باعث تشكيل كيست يا آبسه شود. كيست مويي غالبا در شكاف بالاي باسن يا روي استخوان دنبالچه نمايان مي شود و حاوي مو، كثيفي و مواد زائد است. اين عارضه بعد از تشكيل آبسه عفوني مي تواند دردناك شود و نشستن را براي بيمار دشوار كند. همچنين ممكن است چرك و خون از آن ترشح شود و بوي بدي داشته باشد.

براي درمان كيست مويي به چه دكتري مراجعه كنيم؟

بسياري از مبتلايان به اين عارضه نمي دانند كه در زمان بروز علائم كيست مويي به چه دكتري مراجعه كنند. در اينجا پاسخ اين سوال را خواهيم داد:

چون تنها راه درمان كيست مويي جراحي و ليزر براي تخليه عفونت و مواد زائد تشكيل شده در زير پوست است، مراجعه به پزشك جراح عمومي يا متخصص جراح بهترين گزينه است.

البته پزشكي كه به عنوان دكتر متخصص كيست مويي انتخاب مي كنيد، بايد تجربه كافي در زمينه ليزر و جراحي كيست مويي را داشته باشد.

مي توانيد سوابق درمان هاي موفق و نظرات ساير بيماراني كه توسط اين دكتر متخصص تحت درمان قرار گرفته اند را بررسي كنيد.

راه هاي درمان

با توجه به اينكه تنها گزينه هاي درمان كيست مويي روش هاي جراحي و ليزر هستند، بهتر است با استفاده از داروهاي آنتي بيوتيك و روش هاي خانگي درمان اين عارضه را به تعويق نيندازيد و هر چه زودتر به سراغ اقدامات پزشكي براي درمان كيست مويي برويد. در ادامه با روش هاي قطعي درمان اين عارضه آشنا مي شويد:

عمل سرپايي ليزر

درمان كيست مويي با ليزر در حال حاضر به عنوان بهترين راه درمان اين بيماري شناخته مي شود. با استفاده از تكنيك نوين ليزر مي توان در كمتر از يك ساعت اين عارضه را درمان كرد. در عمل ليزر كيست مويي از اشعه يكپارچه ليزر براي ايجاد برش و تخليه كامل كيست مويي استفاده مي شود. اين روش درماني به دليل مزاياي بسياري كه نسبت به جراحي دارد، مورد استقبال بسياري از بيماران قرار گرفته و به نوعي جايگزين جراحي شده است.

مزايا و معايب

مزاياي ليزر كيست مويي شامل موارد زير است:

  • عمل ليزر كيست مويي به صورت سرپايي در مطب يا كلينيك و بدون نياز به بيهوشي انجام مي شود.
  • نيازي به بستري شدن در بيمارستان يا گذراندن دوران نقاهت طولاني نيست
  • ليزر هيچگونه عوارضي به دنبال ندارد
  • ليزر كيست مويي از لحاظ هزينه به صرفه تر است
  • بيمار درد و ناراحتي را احساس نمي كند
  • در روش ليزر كيست مويي دوران نقاهت بسيار كوتاه است و بيمار خيلي زود به زندگي عادي برمي گردد
  • نتيجه ليزر بسيار قطعي تر از ساير روش هاي جراحي است

 

مقاله دكتر كيست مويي از سايت ويرگول


امتیاز :

بازدید :

برچسب ها : كيست مويي، دكتر كيست مويي،

ادامه مطلب

تاريخ : ۱۱ دى ۱۴۰۰ | ۰۱:۲۹:۵۶ | نویسنده : مهدي پدرام اصل |

<-PostTitle->

شقاق مقعدي يكي از عارضه هاي نشيمنگاهي شايع است و مي تواند در هر سني و به علت سبك زندگي غلط رخ دهد. بسياري از مبتلايان به اين بيماري علائمي مثل يبوست، درد هنگام دفع، خونريزي، سوزش و خارش را تجربه مي كنند. علائم آزاردهنده اين بيماري باعث مي شود كه افراد به دنبال راهي براي درمان سريع اين عارضه باشند.

معمولا بيماران اطلاعات كافي درباره روش هاي درمان شقاق ندارند و نگران نوع درمان، نتيجه و همچنين هزينه درمان شقاق با ليزر و جراحي هستند. در ادامه مطلب با ما همراه باشيد تا به بررسي اين موارد بپردازيم:

 

شقاق يا فيشر مقعد چيست؟

شقاق مقعدي يك پارگي كوچك در پوست ديواره مقعد است و معمولا در بخش خارجي دهانه مقعد ايجاد مي شود. شقاق معمولاً همزمان با اجابت مزاج باعث درد شديد و خونريزي مي شود. شقاق يا فيشر مقعدي در جامعه بسيار رايج است، اما اغلب با ساير علل درد و خونريزي مانند هموروئيد اشتباه گرفته مي شود.

 

85 تا 90 درصد موارد شقاق در خط مياني خلفي (ديواره پشت) مقعد و حدود 10-15 درصد در خط مياني قدامي (ديواره جلويي مقعد) رخ مي دهد. تعداد كمي از بيماران ممكن است در واقع در هر دو قسمت جلويي و پشتي شقاق داشته باشند. شقاق هايي كه در ديواره هاي جانبي مقعد قرار گرفته اند ممكن است در پي بيماري هاي ديگري ايجاد شده باشند.

شايع ترين علائم

بيماري شقاق يا زخم مقعدي معمولا با علائم دردناكي همراه است كه شايع ترين آنها به شرح زير است:

  • درد در طول اجابت مزاج و حتي چند ساعت پس از آن
  • يك توده كوچك يا برچسب پوستي روي پوست نزديك شقاق مقعد
  • خون در سطح بيروني مدفوع يا روي دستمال
  • ترك يا پارگي قابل مشاهده در مقعد
  • سوزش و خارش در مقعد
  • ترشحات بدبو

البته علائم فيشر به شدت بيماري هم وابسته است. زيرا شقاق در دو نوع حاد و مزمن ايجاد مي شود و شدت علائم در نوع مزمن افزايش مي يابد. اگر بيشتر از 6 هفته از شروع بيماري گذشته باشد، شقاق مزمن شده است و تنها راه درمان آن روش هاي جراحي و ليزر هستند.

مي توانيد در سايت دكتر بيژن عابديان مطلب كاملي در مورد هزينه درمان شقاق مقعدي با ليزر و جراحي را مطالعه كنيد.

چرا به شقاق مبتلا مي شويم؟

عوامل مختلفي در ايجاد شقاق موثرند كه يبوست و خشكي مدفوع يكي از اصلي ترين آنها شناخته مي شود. البته هر عاملي كه باعث افزايش فشار مقعد شود مي تواند منجر به شقاق يا فيشر مقعدي شود. شايع ترين دلايل فيشر به شرح زير است:

  • يبوست مزمن (طولاني مدت)
  • زور زدن براي اجابت مزاج، به خصوص اگر مدفوع سفت و خشك باشد
  • اسهال طولاني مدت
  • رابطه جنسي مقعدي
  • قرار دادن اجسام خارجي در مقعد
  • عادات بد روده اي طولاني مدت
  • عضلات اسفنكتر مقعد بيش از حد سفت يا اسپاستيك (عضلاتي كه بسته شدن مقعد را كنترل مي كنند)

زمان مراجعه به دكتر

اگر به محض مشاهده علائم غير عادي در مقعد مثل خونريزي، سوزش، خارش و درد و … به پزشك مراجعه كنيد، بيماري شما به موقع تشخيص داده مي شود. در صورتي كه به شقاق مبتلا شده باشيد، با توجه به شدت بيماري براي شما روش هاي دارويي يا پزشكي تجويز مي شود.

شقاق حاد كه كمتر از چند هفته از ايجاد آن گذشته معمولا با تغييراتي در رژيم غذايي يا مصرف برخي از دارو و پمادها برطرف مي شود، اما براي درمان شقاق مزمن بايد حتما جراحي يا ليزر فيشر انجام شود.

هزينه جراحي و ليزر شقاق

براي تعيين هزينه در ابتدا بايد حتما توسط پزشك معاينه شويد تا شدت پيشرفت و شرايط بيماري بطور كامل بررسي شود. بعد از معاينه، پزشك با توجه به شرايط بيماري بهترين روش جراحي را به شما پيشنهاد مي‌دهد.

اما با نگاهي كلي به جراحي و ليزر شقاق درمي‌يابيم كه هزينه درمان شقاق با ليزر براي بيمار به صرفه تر است. چون صورتحساب‌هاي بيمارستاني، شامل موارد زيادي است كه تنها بخشي از آنها را بيمه مي‌پردازد. همچنين هزينه‌هاي بستري و مراقبت‌هاي بعد از عمل هم به جراحي اضافه مي‌شود. چون حتي بعد از مرخص شدن، زمان طولاني براي بهبود جاي زخم جراحي لازم است كه اين امر خود مسبب هزينه‌هاي زيادي است.

 

https://vrgl.ir/gWD7Q


امتیاز :

بازدید :

برچسب ها : شقاق مقعدي، فيشر، درمان قطعي شقاق، هزينه درمان شقاق، هزينه ليزر شقاق،

ادامه مطلب

تاريخ : ۱۱ دى ۱۴۰۰ | ۰۱:۲۴:۵۳ | نویسنده : مهدي پدرام اصل |

<-PostTitle->

 

عارضه يبوست و خشكي مدفوع يكي از شايع ترين عارضه هاي گوارشي است كه افراد در هر سني ممكن است گاه به گاه به آن دچار شوند. اگر يبوست داريد تنها نيستيد زيرا حداقل ۲٫۵ ميليون نفر در سال به دليل يبوست به پزشك مراجعه مي كنند.

يبوست زماني رخ مي دهد كه فرد در تخليه روده بزرگ مشكل داشته باشد. درمان‌هاي خانگي و تغيير شيوه زندگي اغلب مي‌تواند به رفع آن كمك كند، اما گاهي اوقات ممكن است به مراقبت و روش هاي پزشكي نياز داشته باشد.

در ادامه به بررسي اين عارضه، دلايل، عوارض و راه هاي درمان يبوست خواهيم پرداخت:

يبوست چيست؟

تعداد دفعات دفع در هر فرد بسيار متفاوت است. برخي از افراد چندين بار در روز اجابت مزاج دارند در حالي كه برخي ديگر فقط يك تا دو بار در هفته اجابت مزاج انجام مي دهند. الگوي اجابت مزاج شما هر چه باشد، براي شما منحصر به فرد و طبيعي است، تا زماني كه خيلي از الگوي خود دور نشويد.

براي يكي يبوست يعني تعداد كم اجابت مزاج و براي ديگري مدفوع سفت و خشك و عبور سخت است كه مستلزم فشار آوردن و درد هنگام عبور است.

براي عده ديگري هم حس تخليه نشدن كامل و نارضايتي از اجابت مزاج به معني يبوست است. اين عارضه معمولا با نفخ و باد كردن شكم،‌ تهوع خفيف و گرفتگي عضلات همراه است كه كلا پس از بيرون رفتن رفع مي‌شوند.

 

چگونه بفهميم دچار يبوست شديم؟

اصلي ترين علائم يبوست :

  • مشكل در دفع مدفوع
  • زور زدن هنگام دفع مدفوع
  • دفع مدفوع كمتر از حد معمول
  • مدفوع توده اي، خشك يا سفت

 

علائم ديگر عبارتند از:

  • درد و گرفتگي در شكم
  • احساس نفخ
  • حالت تهوع
  • از دست دادن اشتها

دلايل

سوال بسياري از بيماران اين است كه چرا دچار يبوست مي شويم؟ برخي از دلايل يبوست و سختي مدفوع به شرح زير است:

كمبود فيبر در رژيم غذايي: افرادي كه فيبر غذايي زيادي دريافت مي كنند، كمتر دچار يبوست مي شوند. اين به اين دليل است كه فيبر حركات منظم روده را افزايش مي دهد، به خصوص زماني كه فرد آن را با هيدراتاسيون مناسب تركيب مي كند.

غذاهاي با فيبر بالا عبارتند از:

  • ميوه ها
  • سبزيجات
  • غلات كامل
  • آجيل
  • عدس، نخود و ساير حبوبات

غذاهاي كم فيبر عبارتند از:

  • غذاهاي پرچرب مانند پنير، گوشت و تخم مرغ
  • غذاهاي بسيار فرآوري شده، مانند نان سفيد
  • فست فودها، چيپس و ساير غذاهاي از پيش ساخته شده

عدم تحرك بدني: سطوح پايين فعاليت بدني نيز ممكن است منجر به يبوست شود. افرادي كه چندين روز يا هفته را در رختخواب مي گذرانند يا روي صندلي مي نشينند ممكن است در معرض خطر بيشتري براي يبوست باشند.

برخي از داروها: (به ويژه داروهاي مسكن قوي مانند داروهاي مخدر، داروهاي ضد افسردگي و قرص آهن) و داروهاي ضد اسيدي كه داراي كلسيم يا آلومينيوم هستند

دلايل ديگري كه منجر به يبوست مي شوند:

  • اختلالات اشتها
  • سندرم روده تحريك پذير
  • بارداري
  • مشكلات مربوط به اعصاب و ماهيچه هاي دستگاه گوارش شما
  • سرطان روده بزرگ
  • بيماري هاي عصبي مانند بيماري پاركينسون يا مولتيپل اسكلروزيس
  • تيروئيد كم كار (به نام كم كاري تيروئيد)
  • كلسيم بيش از حد در خون شما (هيپركلسمي) به دليل فعاليت بيش از حد غدد پاراتيروئيد، داروها، سرطان (ريه، سينه، مولتيپل ميلوما) يا علل ديگر

آيا يبوست خطرناك است؟

همانطور كه در ابتدا اشاره كرديم زماني كه دفع كمتر از سه بار در هفته اتفاق بيفتد، دچار يبوست شده ايد. اما چه زماني يبوست خطرناك است؟ اگر فاصله دفع شما بيشتر از اين شود و يبوست مزمن شود، ممكن است باعث ايجاد انسداد در روده شود. در مواردي هم ممكن است انسداد روده خود باعث يبوست شده باشد كه نياز به مداخله جراح دارد و شكل خطرناك آن است.

 

ادامه مطلب: https://digiagram.ir/%D8%B9%D9%84%D8%AA-%DB%8C%D8%A8%D9%88%D8%B3%D8%AA-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F-%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%B6-%D8%B4%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D9%88-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%85/


امتیاز :

بازدید :

برچسب ها : ،

ادامه مطلب

تاريخ : ۶ دى ۱۴۰۰ | ۰۵:۴۳:۵۷ | نویسنده : مهدي پدرام اصل |




سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی